Jenkei Dániel, 2023.10.17. | Tehetségek

Sorozatunkban továbbra is klubunk 16 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt, és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Az U23-as Eb-bronzérmes birkózónk, Pók Karolina nagy fantasy-rajongó, ha pedig kicsit bátrabb és tudatosabb lesz, a valós birkózószőnyegen is szép jövő várhat rá.


Tudtad-e, hogy Karolina odavan a fantasy-műfajért?

Karolina szívesen vonul el a filmek világába, az elvonulás pedig azért jó szó, mert a fantasy műfaj nagy kedvelője, habzsolja az ilyen jellegű filmeket és sorozatokat is szabadidejében.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK KAROLINÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: még valakit, mert egyedül azért mégsem az igazi…
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: nem gondolkozom sztárokban, inkább egy barátnőmet vinném!



Erősség és gyengeség: kitartás vs. fizikai erő

- Szerintem kitartó vagyok, szeretem csinálni a birkózást, mindent beleadok edzéseken és a versenyeken is. Ha kifejezetten technikai dolgokat kérdeztek, akkor a dobásokat szeretem a birkózásban, abban szerintem jó vagyok. Gyengeségemnek a fizikális részét mondanám a dolognak, ilyen téren még rengeteg munka vár rám...

 

Edző és tanítványa: tudatosság, erőfejlesztés, még több kommunikáció a fejlődés zálogai.

Serdülőkora óta ismerem Karolinát, egy lembergi ukrán edző ajánlotta a figyelmünkbe anno, hiszen Karolina magyar állampolgár is. Felvettük a kapcsolatot, a Vasas le is igazolta, de eleinte csak nyaranta az edzőtáborokra meg az országos bajnokságokra jött át hozzánk. Most viszont a háborús helyzet miatt egy ideje már tartósan nálunk készül, napi szinten közösen tudjuk végezni a munkát a Fáy utcában, ami nyilván előnyös. Azt gondolom, hogy a koordinációs képességei átlagon felüliek, viszont a maximális erején még rengeteget kell növelnünk, ott van bőven lemaradás a nemzetközi szinttől. A birkózóereje egyébként szintén jó, ezzel kell hatékonyan összegyúrni azt a bizonyos maximális erőt. Fontos fejlődési cél lehet az is, hogy komplexebb taktikai feladatokat is rá lehessen bízni a szőnyegen, hogy pontosan fel tudja mérni, hogy egy adott ellenféllel szemben mit kell megvalósítani. Egyébként a hozzáállása megfelelő, tehát szerintem van esély, hogy kicsit keményebb, minőségibb, tudatosabb, több kommunikáción alapuló munkával elérjük ezeket a célokat. - mondta el Wöller Ákos, versenyzőnk vasasos edzője.


Civilben: csak a sportvonal!

- Ukrajnai magyar vagyok, ott nőttem fel, és egy ottani sporttal foglalkozó intézményben tanulok, most online formában, távoktatás mellett. Edzői képesítést szeretnék szerezni, amivel akár testnevelő tanár is lehetek. 
 


 

SZAKSZEMMEL

Sastin Marianna, birkózó szakosztályi társelnökünk, az első világbajnok magyar női birkózó így vélekedik tehetségünkről:

Karolina nagyon szorgalmas versenyző, még akkor sem panaszkodik, ha fájdalma van, inkább végigszenvedi az edzést. Persze ez nem ideális, ilyen téren bátrabbá, nyitottabbá kell válnia a kommunikációban. Erősségének mondanám, hogy szinte bárhonnan képes dobást indítani, különösen a malomdobás az erőssége. Ezzel rendesen meg tudja lepni az ellenfeleket. Fizikálisan viszont még nagyon sokat kell erősödnie, de ha megcsinálja az Ákos által előírt munkát, akkor ezzel sem lesz gond. Emellett még nagyon fontos az is, hogy sok edzőtáborban, nemzetközi versenyen vegyen részt, akár fiúkkal is birkózzon, hogy minél inkább beleerősödjön a nemzetközi mezőnybe. Mi a Vasasban minden segítséget próbálunk neki ehhez megadni.

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések