Jenkei Dániel, 2023.10.03. | Tehetségek

Sorozatunkban továbbra is klubunk 16 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt, és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A junior Eb-ezüstérmes kardozó Vigh Benedek munkamániás, és nem sok minden érdekli a víváson kívül, de némi amerikai küzdősporttal azért ki lehet csalogatni a pástok világából.


Tudtad-e, hogy Beni bírja a küzdelmet és a show-t?

Kardtehetségünket érdeklik a tengerentúli sportok, amiket lelkesen követ is. Azt mondja, szereti azt a show-t, ami övezi ezeket a közvetítéseket, főleg a küzdősportokét, így nem meglepő, hogy különösen az MMA és a kickbox köti le.

 


VILLÁMKÉRDÉSEK BENIHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Stephen King összes regényét, amit valaha írt. 
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Dennis Rodmant.



Erősség és gyengeség: akaraterő vs. azok a fránya külső tényezők

- Szerintem az erősségem, hogy mindig nyerni akarok, óriási akaraterővel rendelkezem, mindig csak a győzelem lebeg a szemem előtt. Ha pedig mégsem sikerül, akkor elég hamar fel szoktam állni a kudarcok után. Gyengeségként azt mondanám, hogy sokszor befolyásolnak a külső tényezők, elkalandozom vagy kizökkenek gyakran, ilyen téren még mindenképpen kell erősödnöm, hogy stabilabbá váljak a versenyszituációkban.

 

Edző és tanítványa: Néha túl jó fiú...

Benedekkel a kezdetektől fogva együtt dolgozunk, hétévesen kezdte a Budavári Általános Iskolában, Spiesz Annával és Monori Matyival egy csoportban. Ő egy végtelenül jó fiú, néha talán túlzottan is, mert bizony a víváshoz kell csibészség is. Mindenkinek ilyen tanítványt kívánok, akit sosem kell noszogatni a munkára. Emellett hatalmas elvárásokkal van saját maga iránt, ami néha béklyókat köt rá, de bízom benne, hogy az érettségit és a felvételit magunk mögött hagyva új lendülettel tudjuk folytatni a munkát idén ősszel, hiszen még sok van benne - mondta el Kósa Miklós, versenyzőnk vasasos edzője.


Civilben: tanulós szakot keresett

- Az érettségi után mindenképpen olyan szakot szerettem volna választani, ahol ténylegesen kell tanulni, végül a BME gazdálkodás és menedzsmentet kezdtem el idén ősszel. Ezzel együtt összességében még abszolút a vívás tölti be az elsődleges szerepet az életemben, a következő éveimet elsősorban erre szeretném szánni..
 


 

SZAKSZEMMEL

Neuhold Sándor, a junior fiú kardválogatott keretedzője:

Két éve dolgozom Benivel a válogatottnál, azóta két olyan világversenyünk volt, amin ő is a csapat tagja volt. Ráadásul igen fontos szerepet kapott, hiszen befejező emberként számítottunk rá. Ez nyilván egy speciális feladat, nem mindenki alkalmas rá. Neki szerintem megvan hozzá a mentális ereje, emellett precízen követi mindig az edzői utasításokat.  Volt, amikor a végén nagy hátrányból tudott fordítani, de persze olyan is akadt, amikor nem sikerült a végén jól vívnia, de ilyen a mi sportágunk. Ahhoz, hogy tovább fejlődjön, és idővel a felnőtt válogatott tagja lehessen, elsősorban sok versenyre, tapasztalatra és sikerélményre van szüksége, a Vasasban ilyen szempontból szerintem a legjobb kezekben van. Ami pedig vitán felül extra motiváció számára, hogy mind a klubjában, mind a válogatottban gyakran edzhet együtt Szilágyi Áronnal.

 

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések