Jenkei Dániel, 2023.09.19. | Tehetségek

Itt az új évad! Sorozatunkban továbbra is klubunk 16 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt, és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A kardozó Csonka Dorottya egészen fiatalon ért el kiemelkedő csapateredményeket a juniorok között, emellett a zene iránti érdeklődése is nagyon erős.

 

Tudtad-e, hogy Dorci imád mindent, ami a zenével kapcsolatos?

Ifjú kardtehetségünk élénken érdeklődik a zene iránt. Ez nemcsak abban merül ki, hogy sok zenét hallgat, hanem zongorázni is szeret szabadidejében. Ebből az érdeklődésből kifolyólag pedig az sem meglepő, hogy teljesen oda tud ragadni a tévéképernyő elé, ha műkorcsolyát adnak.
 

VILLÁMKÉRDÉSEK DORCIHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: jó sok zeneszámot, meg valamilyen eszközt, amivel le tudom játszani őket.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Anna Shcherbakova orosz műkorcsolyázóval.



Erősség és gyengeség: kitartás és görcsösség

- Az erősségemnek a kitartásomat és a küzdőszellememet mondanám, ezzel talán összefügg a gyengeségem is, hiszen néha túlságosan akarok nyerni, ilyenkor pedig görcsössé válok, és egyszerűen elfelejtek vívni. 

 

Edző és tanítványa: szorgalom és szép jövő

Dorcival 2018-ban kezdtük el a közös munkát itt a Vasasban, egy nagyon okos, intelligens lányról van szó, aki minden edzésen részt vesz, és mindent beletesz a munkába. Néha viszont túl sokat vár el magától, ami negatívan befolyásolja a teljesítményét. Nagy törésként élte meg például, hogy nem tudott egyéniben vívni a kadet vb-n, miközben már kiskadetként junior Eb és vb-győztes csapat tagja volt, ami nagyon nagy dolog. Biztos vagyok benne, hogy a sok elvégzett munka még szép eredményekkel fog párosulni - mesélt tantíványáról Kósa Miklós.


Civilben: idegennyelvek, kommentátorkodás, vagy esetleg gazdasági vonal? 

- Szeretek nyelveket tanulni, szerintem jó érzékem van hozzá, többek között oroszul is tanulok. Emellett jelenleg sok minden más is érdekel, el tudnám képzelni magamat gazdasági vonalon például, olyan jellegű egyetemi szakot választva, de a sport világában is vannak számomra vonzó területek, mint például a sportdiplomácia vagy a kommentátorkodás.

 

SZAKSZEMMEL

Gulácsi Ferenc, a junior női kardválogatott keretedzője így beszélt versenyzőnkről:

- Dorci egy remekül sikerült ranglistaversenynek köszönhetően került be kadetként a junior kardcsapatba, és teljes jogú tagként ért el komoly sikereket a világversenyeken. Egy tehetséges vívóról van szó, de a korából fakadóan még azért rutintalan, és néha rapszkodikus a teljesítménye. Úgy gondolom, ahogy egyre több verseny lesz a háta mögött, annál kiegyensúlyozotabbá fog válni. A bizalom megvan a szakmai stáb részéről, és természetesen a türelem is, ha él az esélyekkel, akkor meghatározó vívó válhat belőle.

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések