Jenkei Dániel, 2023.08.27. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket hengerelt Kaposváron, így bejutott a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe.

BENU Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó
Kaposvári VK–A-Híd VasasPlaket 9–23 (3–7, 3–4, 2–5, 1–7)

Kaposvár, Virágfürdő, 140 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Tordai G.

Kaposvári VK: Szilágyi – Vindisch, Dőry (2), Pellei F., Baj (1), ifj. Berta (1), Juhász-Szelei (2). Csere: Kósik (kapus), Aranyi (1), Kakstedter (1), Fülöp B., Palatinus, Klinger, Takács J. (1). Vezetőedző: Surányi László.

A-Híd VasasPlaket: Mizsei – Sélley-Rauscher, Lakatos S. (1), Dala (4), Bedő, Konarik (1), Bátori (2). Csere: Rasovic (3), Randelovic (2), Gábor L. (3), Burián (5), Batizi (2), Ragács. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.

Gól, emberelőnyből: 5/1, illetve 7/5.

Gól, ötméteresből: –

Kiállítva, végleg cserével: Dőry (32. p.).


Reggel fél hétkor már útra kelt, délelőtt tizenegykor pedig már meccset játszott Kaposváron az A-Híd VasasPlaket vasárnap.

Mindezt tízgólos előny tudatában tették fiaink a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, így azért izgulni nem kellett, még akkor sem, amikor az első percekben hazai gólokkal indult a találkozó.

Utána azonban azt a képet láthattuk, mint pénteken a Komjádiban, sőt, összességében a kapott gólok számából sikerült faragni, elöl pedig túllőttük a két nappal ezelőtti produkciót. Akármilyen játékerőt is képvisel az ellenfél, ez mindenképpen fegyvertény, és biztató a szezon elején.

Immár tehát hivatalos: jön a négyes döntő csapatunk számára a Margitszigeten, amely jövő szombaton az elődöntőkkel kezdődik, vasárnap pedig a döntővel zárul. A cél természetesen az, hogy két meccs jusson a csapatnak, de ne kerülgessük a forró kását, ehhez első körben az is fontos lenne, hogy elkerüljük az FTC-t az elődöntőben. Hétfőn kora délután kiderül, mennyire kegyes hozzánk a fortuna.


Szlobodan Nikics vezetőedző így értékelt nekünk a kupában való négy közé jutás után:

 - Nyilván tudjuk, hogy nagy különbség van a két csapat kerete között, de ennek ellenére is nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat játszott, és ahogy hozzáállt ezekhez a meccsekhez. Bátrak, motiváltak és eredményesek voltunk. Pedig a mai meccs nem úgy indult, hogy újra húsz fölött dobunk, hiszen a Kaposvár vezetett 2-0-ra, álmosan kezdtünk, de szép fokozatosan sikerült váltanunk egy magasabb szintre. Mindenki hozzátette a magáét, akár az idősebb, akár a fiatalabb játékosok, így kijött a nagy különbség. Mostantól minden idegszálunkkal azon vagyunk, hogy felkészüljünk a négyes döntőre. Nyilván számít a sorsolás, de nekem a legfontosabb, hogy továbbra is ezt a hozzáállást és egyre jobb játékot nyújtsunk, és akkor sok örömünk lehet még a szezonban.
 


Hirdetések