Nagy Dániel, 2023.08.26. | Kajak-kenu

Első felnőtt-világbajnokságán szerepelt szakosztályunk 23 éves kajakosa, Szántói-Szabó Tamás, aki Vajda Bencével párban ezüstérmet szerzett a K2 1000 méter döntőjében.

Bár végül nem az olimpiai számok közé tartozó 500-on, hanem 1000 méteren, de bemutatkozhatott a duisburgi felnőtt-világbajnokságon klubunk 23 éves kajakosa, Szántói-Szabó Tamás, aki párjával, az Atomerőmű versenyzőjével, Vajda Bencével az idei U23-as viadalokon (ismét) bizonyított, és azt is megmutatta, hogy a „nagyszínpadon” sem remeg meg a keze.

A duó szerdán első helyen végzett az előfutamában, így a középdöntőt kihagyva készülhetett a szombat délelőtti A-döntőre. A srácok jól kezdtek, nagyjából 700 méterig vezettek, ám a hajrában már nem bírtak a rutinosabb spanyol egységgel. A második pozíciót viszont megőrizték, így érthető volt a fiatalok öröme a célba érkezés után.

„Mindennek a jó oldalát nézzük. Talán abból a szempontból szerencsésebb az ezres indulás, hogy az első felnőtt-világbajnokságunkon szerepelünk, nincs akkora teher rajtunk, mint lenne az ötszáz párosban – nyilatkozta a döntő után Szántói-Szabó. – Éreztem, hogy a spanyolok szép lassan elszakadnak tőlünk, de erre számítottunk is, remek formában vannak. Szerencsére itt is megmutattuk, hogy át tudunk állni ötszázról ezerre, képesek vagyunk jól teljesíteni a felnőttmezőnyben is.”


Hirdetések