Nagy Dániel, 2023.08.16. | Ökölvívás

Könnyűnek (és szerencsésnek) semmiképp sem nevezhető az elmúlt időszak klubunk ökölvívójának, Fodor Milánnak az életében, sportolónk azonban jó formában készül az őszi megméretésekre, és még az olimpiai indulásról sem tett le.

Hullámvasútszerű első féléven van túl ökölvívó-szakosztályunk versenyzője, Fodor Milán, aki – már ha lehet ilyen – a korábbiaknál is motiváltabban kezdte az évet, a Bocskai-emlékversenyen remek, kiélezett meccset vívott az olimpiai bronzérmes ausztrál ellenfelével, tavasszal viszont nem tudott elindulni a várva várt férfi-világbajnokságon, betegség miatt.

Ezt követően az olimpiai kvalifikációs tornának számító Európa Játékokról is lemaradt, hiszen végül nem indítottak a súlyában (67 kg) kategóriát. Bokszolónk azonban nem csügged, gőzerővel dolgozik, a múlt hét végén pedig a kétegyházi válogatott találkozón is megmutatta, számolni kell vele.

„Az olimpiai indulással kapcsolatban még gondolkodni kell, milyen úton haladjak tovább, ugyanis a hozzám közeli súlyban, 63,5 kilogrammban Kovács Ricsi az Európa Játékokon megszerezte a magyar kvótát, így ebben a kategóriában biztosan nem juthatok ki, míg a 67-esek jelen állás szerint nem szerepelnek az ötkarikás menüben a NOB szerint; 71-ig kéne felmennem, ami a következő szint – magyarázza a helyzetet Fodor. –  Előtte a vb-felkészülésemet elvitte egy betegség, így Taskentbe sem tudtam elutazni… Ez az év eddig elég pechesnek nevezhető. Ősszel lesznek táborok, válogatott versenyek és a magyar bajnokság, amikre már megy a felkészülés.”

Egy biztos: a motivációjával továbbra sincs gond.

„Az év első felében is sokat dolgoztam a válogatott kötelékében, többször is találkoztam az üzbég szövetségi kapitánnyal, akivel szerencsére jól megy a közös munka; úgy veszem észre, tetszik neki a stílusom és a munkamorálom. Egyébként nem panaszkodom, jól mennek az edzések, és a nehézségek miatt sem fordult meg egy pillanatra sem a fejemben, hogy abbahagyjam. Békésiként a kétegyházi válogatón sok ismerősöm kijött szurkolni, szerencsére hamar be tudtam fejezni a meccsemet. Szeretek bokszolni, a nemzeti csapat vérkeringésében is benne vagyok; bízom benne, hogy jól alakul a folytatás.”


Hirdetések