Jenkei Dániel, 2023.07.30. | Labdarúgás

Az emlékmeccs és Mészöly Kálmán mezének visszavonultatása utána nem sikerült ünnepivé tenni az NB II-es nyitófordulót, a Vasas FC ugyanis erőtlen játékkal 1-0-ás vereséget szenvedett a Budafoktól.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
Vasas FC - Budafoki MTE 0-1 (0-1)

Illovszky Rudolf Stadion, 2097 néző

Vezette: Rúsz Márton (asszisztensek: Berényi Ákos és Punyi Gyula)

Vasas FC: Uram - Ódor (Szalai, 77.), Szivacski, Baráth, Deutsch (Girsik, 46.) - Berecz (Sztojka, 53.), Urblík, Rab (Hidi M, 46.) - Radó (Hinora, 46.), Novothny, Holender
vezetőedző: Desits Szilárd

Budafoki MTE: Gundel-Takács - Bíró, Lorentz, Fótyik, Kalmár - Kocsis (Pintér, 64.), Oláh, Merényi (Vasvári, 64.), Csonka (Horgosi, 83.), Szerető (Horváth O., 69.) - Kovács (Elek, 69.)
vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerző: Szerető (45.)

Sárga lap: Novothny (54.), ill. Lorentz (27.), Oláh (92.)


Komoly felvezető programja volt a vasárnapi Vasas-Budafok szezonnyitó NB II-es találkozónak, hiszen délután a Dr. Genzwein Ferenc által vezetett Vasas-öregfiúk játszottak gálameccset a Gellei Imre által dirigált magyar öregfiúk válogatottal. A végeredmény egy békés 5-5 lett, a kilátogatók pedig megannyi korábbi remek vasasos és válogatott labdarúgót láthattak az Illovszky-stadion gyepén és a partvonal mellett.

Mindez a tavaly elhunyt Mészöly Kálmán emlékének szólt, ahogy az is, hogy a Vasas FC visszavonultatta a Szőke Szikla által viselt hármas számú mezt, amelyet a Vasas-Budafok meccs kezdése előtt ünnepélyesen átadtak egykori kiváló röplabdázónknak, Bardi Gyöngyinek, legendánk özvegyének, és fiának, Mészöly Gézának.


Dukált volna ehhez a felvezetéshez egy szép Vasas-győzelem is, de sejthető volt, hogy a tavalyi kupadöntős Budafok nem fogja könnyen adni a bőrét. Az első félidőben elsősorban átlövésekből mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a vezetést viszont egy labdaszerzés után a vendégek szerezték meg.

A szünetben a kisebb sokk után az előző szezon sikeres vasasos csapatait köszöntötte a Vasas FC.

A Vasas Óbuda női röplabdacsapata mindent megnyert hazai porondon a 2022/23-as szezonban, így ismét Magyar Kupa és Extraliga-győztes lett. Az A-Híd VasasPlaket vízilabdacsapata több mint 20 év után nyert újra nemzetközi kupát, április végén egy felejthetetlen, hazai medencében megnyert finálé után lett Eurokupa-győztes. A Vasas SC női kézilabdázói pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtva, az NB I/B bajnokaként jutottak vissza az első osztályba. 

Csapataink képviseletében Juhár Dalmát, a Vasas Óbuda meghatározó játékosát, Pénzes Laurát, a női kézilabdacsapat kapitányát és Bátori Bencét, a vízilabdázóink kapitányát köszöntötte a Vasas Futball Club részéről Nagy Miklós sportigazgató. 

Majd jöttek vissza a labdarúgók a pályára, ám gólt nem láthattunk a második negyvenöt percben, ami igencsak fájó tény, hiszen így a Desits Szilárd által dirigált Vasas FC 1-0-ás vereséggel nyitotta a másodosztályú szezont.


Hirdetések