Gy. Szabó Csilla, 2023.07.27. | Sportlövészet

A múlt heti német Grand Prix-n négy magyar állt rajthoz, köztük a Vasas SC két versenyzője, Csikász Panni és Kunos László. A nemzetközi target sprint sorozat legrangosabb állomásán értékes tapasztalatokat gyűjthettek fiatal sportolóink, Panni pedig kétszer is egyéni csúcsot futott.

A Target Sprint World Tour sorozat dingolfingi állomásán óriási mezőny gyűlt össze, ráadásul igen speciális körülmények között. A német szervezők az alsó-bajorországi város központjában igazi utcai versenyt rendeztek, amelyre a helyi sportnap keretében így a szokásosnál is jóval többen voltak kíváncsiak. A sétálóutcában persze nem tudtak egy négyszáz méteres futópályát kimérni, csak egy éppen feleakkorát, amelyből a versenyzőknek két kört kellett minden alkalommal megtenniük.

Mivel megszoktuk a négyszázas pályákat, a szokásosnál jobban kellett figyelni mielőtt lőállásba léptünk volna – számolt be a Németországban történtekről Kunos László, aki egyéniben a juniorok között mérette meg magát. – Mivel egyben német bajnokság is volt, még soha ilyen népes mezőnyben nem versenyeztem, jóllehet a házigazdák már átestek egyfajta szűrön, vagyis selejtezőkön. De hát a target sprintben ők nagyon erősek, a népszerűségét pedig mi magunk is érezhettük, olyan sokan drukkoltak nekünk. Ez a különleges hangulatú verseny mindannyiunk számára nagy élmény volt. Az eredményem azonban nem lett a legjobb. Pannival egy biatlon edzőtáborból érkeztünk, péntek délelőtt még felmérőn vettünk részt, délután pedig már a dingolfingi szabadedzéseken. Két hete pedig még biatlon Mk-fordulóban álltam rajthoz. A sűrű program miatt kicsit fáradtnak éreztem magam az elején, a futásommal sem voltam megelégedve, a lövészettel pedig még annyira sem. Ez utóbbiban az idén még nem tudtam igazán jó teljesítményt nyújtani a nemzetközi versenyeken. A második futamban pár óra pihenést követően, már megfontoltabb voltam. Úgy gondoltam, hogy a lassabb ezúttal gyorsabb lesz, a hosszabb koncentráció pedig meg is hozta az eredményét. Az első sorozatom hibátlan lett, a másodikban pedig mindössze kettőt vétettem. Az összesítésben azonban maradtam a tizedik helyen.

A vasárnapi mix váltóban a szokásokhoz híven Kunos és Csikász együtt indult volna, ám a központi nevezés során valami hiba történhetett, így előbbi Torkos Anettával, utóbbi pedig Tunyogi Adorjánnal állt végül rajthoz. Laci esetében ez azt is jelentette, hogy felnőtt partnere miatt, a nála hét-tíz évvel idősebbek között kellett megállnia a helyét. S bár a futása egészen jól sikerült, s lövésben sem teljesített rosszul, a felnőtteket nem tudta felülmúlni.

„Én is a szokásosnál fáradtabbnak éreztem magam, mert az edzőtáborban igen kemény munkát végeztünk – tette hozzá Csikász Panni, aki az egyéni versenyben a negyedik, a mix váltóban pedig az ötödik helyen ért célba, az általa említett fáradtság tehát nem igazán volt látható a konkrét eredményén. – Az első futamban negyedikként értem célba, egy jó lövészet és egy számomra kicsit aggasztó futás után, bár utóbbiban így is egyéni csúcsot sikerült elérnem. A második futamban még gyorsabb voltam és egy újabb egyéni csúccsal már a harmadikként értem célba. Az összesítésben azonban végül maradt a negyedik helyezés, igaz, néhány másodpercen múlt csupán a dobogó. Persze, sajnáltam, hogy nem Lacival indultunk, de Adorjánnal is jól megtaláltam az összhangot és a juniorok között az 5. helyen végeztünk. Az én teljesítményemhez sokat hozzátettek a nézők, kifejezetten feldobott a szokatlanul jó hangulat és a drukkolás. Nagyon tetszett a verseny, és persze hasznos volt ilyen népes és erős mezőnyben rajthoz állni.”


Kunos László (balról) és Csikász Panni a Grand Prix-sorozat német állomásán együtt melegít

 


Hirdetések