Jenkei Dániel, 2023.07.24. | Vízilabda

Nikola Dedoviccsal vált teljessé az A-Híd VasasPlaket vízilabdacsapatának 2023/24-es kerete.

A hat távozó után hat érkezőt, Lévait, Buriánt, Rasovicsot, Lakatost, Batizit és Dalát jelentettük be felnőtt vízilabdacsapatunk kapcsán a következő szezonra, ám ahogy a múlt hétvégi sportszakmai nagyinterjúban is elhangzott már, a nyár folyamán Ivan Nagajev is jelezte távozási szándékát, ami elé nem gördítettünk akadályt, így egy további játékos leigazolására még szükség volt.

Az utolsó érkezőnk a 31 éves Nikola Dedovics, aki legutoljára az orosz Kazany gárdájában pólózott, és ennél is fontosabb információ vele kapcsolatban, hogy olimpiai bajnok, hiszen ő is tagja volt a szerb válogatottnak 2021-ben a tokiói játékokon.

 

 

Minden egyebet személyesen tőle kérdeztünk meg hétfőn délelőtt a Komjádiban, ahol az első vasasos edzésén vett részt.

 

- Talán nem veszed udvariatlanságnak, ha egy rövid bemutatkozásra kérlek először.
- Üdvözlök mindenkit, Nikola Dedovics vagyok, 31 éves szerb vízilabdázó, tagja voltam Tokióban az olimpiai bajnoki címet nyerő szerb válogatottnak. A Vasasba érkezésem előtt a Sintez Kazanyban játszottam Oroszországban, előtte hat évet a berlini Spandaunál töltöttem, egy évet pedig Rijekában légióskodtam. A fiatal éveimet Szerbiában töltöttem, a Partizán Belgrád utánpótlásában nőttem fel, majd hosszú időn keresztül a felnőtt csapatban vízilabdáztam, és több hazai versenysorozat mellett Bajnokok Ligáját is nyertünk.


- Mi hozott most a Vasasba?
- Amint elkezdődtek a beszélgetéseim a klubbal, már tudtam, hogy ide fogok igazolni. Nekem ez egy nagy kihívás és lehetőség, a világ legerősebb bajnokságában játszani, és itt egy olyan múltú csapattal megpróbálni sikereket elérni, mint a Vasas.


- Szerb vezetőedző, két szerb olimpiai bajnok-társ a csapatban, gondolom, ez is sokat nyomott a latba.
- Természetesen, hiszen Bobant ezer éve ismerem, mindenki tudja, milyen nagyszerű játékos volt, most pedig edzőként végez remek munkát. Szavával és Sztrahinjával is hatalmas csatáink voltak együtt, de a magyar játékosok közül is többeket ismerek. Emellett azt hallottam, hogy egy jól szervezett, korrekt háttérrel működő csapatról van szó, ami szintén megnyugtató volt számomra. 

 


- Milyen poszton játszol, mik az erősségeid?
- Nem szívesen beszélek az erősségeimről, szerintem ez nem az én feladatom. Jobbkezes játékos vagyok, a jobboldalon játszom, és talán mondhatjuk, hogy inkább a védekezésben kapok nagyobb szerepet, de a mai modern vízilabdában univerzálisnak kell lenned, így támadásban és gólszerzésben is hozzá kell tennem a magam részét.


- Mik a várakozásaid a következő szezon kapcsán?
- Szerintem minden versenysorozatban, amiben indulunk, legyen szó a bajnokságról, a kupáról, vagy éppen az Eurokupáról, komoly céljaink lehetnek, ezért is igazoltam a Vasasba. Persze látni kell azt is, hogy ez a csapat szinte teljesen kicserélődött a nyáron, így lépésről lépésre, meccsről meccsre kell majd felépíteni magunkat. Egy biztos, nagyon ambiciózusnak kell lennünk az egész szezon során.


- Egy év múlva olimpia, nagy célod, hogy újra ott legyél majd a szerb válogatottban?
- Én most a Vasasra fogok koncentrálni minden erőmmel, tényleg a legjobbamat akarom itt nyújtani, és meglátjuk majd, hogy ez például a válogatottság szempontjából mire lesz elég.


Hirdetések