Nagy Dániel, 2023.07.14. | Kézilabda

A következő napokban „hármas csokrokban” mutatjuk be kézilabdacsapatunk új tagjait; az első blokkban Balog Juditot, Horváth Dórát és Boldizsár Biankát vesszük górcső alá.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, kilenc új játékos érkezett a nyáron a kézilabdacsapatunkhoz, amely hétfőn már el is kezdte az alapozást a 2023/2024-es NB I-es évadra. A friss igazolások egytől egyig kisebb-nagyobb élvonalbeli tapasztalattal rendelkeznek; az utóbbi kategóriába tartozik cikkünk három alanya.

A 27 éves Balog Judit a legutóbbi NB I/B-s idényben az egyik legnagyobb riválisunknak számító Szombathelyi KKA csapatától érkezett, a Vas vármegyei megálló előtt viszont éveken át élvonalbeli kluboknál szerepelt; Vácon már dolgozott együtt az új vezetőedzőnkkel, Konkoly Csabával, míg kettős játékengedéllyel egy évadon (2015/2016) át már a Vasasban is szerepelt.

„Rendkívül vártam már a kezdést, örülök, hogy itt lehetek, nagyon jó volt a fogdatatás; a mottónkhoz hűen családias hangulatot tapasztaltam. Nem is kérdés, a bennmaradás a legfőbb célunk, ezen dolgozunk majd az évad során. Szeretnék biztos pont lenni hátul, a lehető legtöbbet szeretnék a csapatnak segíteni – mondja Balog, akinek a legutóbbi ittléte óta rengeteg változás történt a csapat háza táján. – Nagyon régen volt, amikor legutóbb itt játszottam, nem meglepő módon nem ismertem fel először a csarnokot. A bejáratot még keresni kellett, minden megváltozott, de szerintem hamar megszokok majd mindent.”
 


 

Az Érd tavaly még NB I-es csapatától igazoltuk le a védekezőspecialista Horváth Dórát. A 29 éves balátlövő komoly élvonalbeli tapasztalattal érkezett, játszott az FTC-ben és az MTK-ban is; Konkoly Csabával még a győri utánpótlásból ismerik egymást.

„Új érkezőként mindig kulcsfontosságú, hogy gyorsan beilleszkedjünk a csapatba. A mag megmaradt, közülük mindenki szeretettel fogadott. A tagság megőrzése az elsődleges cél, de természetesen minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán, meglepetéseket akarunk okozni. Igyekszem majd a rutinommal segíteni a csapatot” – foglalja össze a gondolatait Horváth.
 


 

Boldizsár Bianka szintén jól ismeri az NB I közegét, hosszú évek óta játszik a legjobbak között – innentől pedig már angyalföldi színekben bizonyíthat a 26 esztendős átlövő. Az előző évadban 26 mérkőzésen 35 góllal segítette az Alba Fehérvárt, amely a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot; nálunk – Horváth Dórához hasonlóan – a védelem egyik alappillére lehet.

„Nagyon jól érzem magamat a csapatnál, izgatottan várom az elkövetkező időszakot – mondja Boldizsár Bianka. – Bízom benne, hogy minél szebb eredményeket érünk majd el, és csapatként, egységesen játszva. A fiatalabbak pedig bátran kereshetnek, minden erőmmel segítem majd őket!”
 

Hamarosan újabb hármas bemutatójával jelentkezünk!


Hirdetések