Jenkei Dániel, 2023.07.07. | Vízilabda

Kulcsember a BVSC-ből, friss juniorvilágbajnok, Bajnokok Ligájában edződő játékos: avagy három fiatal tehetséget, Batizi Benedeket, Dala Dömét és Lakatos Somát szerződtette az A-Híd VasasPlaket.

A tegnapi napon bemutattuk új igazolásként vízilabdacsapatunknál a felnőtt válogatott Burián Gergőt és Lévai Mártont, most jöjjenek a fiatalok, hiszen három ígéretes magyar pólós is elkötelezte magát a következő évekre klubunkhoz.

 

A 22 éves Batizi Benedek alapvetően bekk, de a modern vízilabda kívánalmainak megfelelően univerzálisan bevethető centerként, vagy akár a külső körön is. Gyerekkora óta a BVSC-ben pallérozódott, az utóbbi években pedig alapemberré vált a zuglóiaknál.

Szerepelt az utánpótlás-válogatottakban, és fiatal ígéretként már a felnőtt nemzeti együttes egy-egy összetartásán is részt vett. Jelenleg tagja a Kínában rendezendő Universiadéra készülő magyar csapatnak.

Ahogy elmondta, a fejlődés, a szintlépés és a finálékban való szereplés érdekében érkezik a Vasashoz, és több leendő játékostársát is remekül ismeri már.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A 23 éves Dala Döme szintén elsősorban védekezésben jelenthet komoly értéket csapatunknak, de rosszkéz oldalon is bevethető, és Batizihoz hasonlóan sokszoros utánpótlás-válogatott.

Ő az UVSE-ben nevelkedett, tagja volt a Benedek Tibor által edzett, sokak csodálatát kiváltó csikócsapatnak is, majd 2020-ban az OSC-hez szerződött. Így aztán volt lehetősége magyar és nemzetközi szinten is a legmagasabb szinten pallérozódnia.

Mostantól a Vasas színeiben fejlődhet tovább, elmondása szerint jót fog neki tenni a komfortzónából való kilépés, új közegben szeretne tovább tenni a nagy álmáért, a felnőtt válogatottságért. Addig is, idén nyáron ő is ott lehet az Universiadén.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A legfiatalabb érkezőnk a 20 éves Lakatos Soma, akinél mindjárt azzal kell kezdeni, hogy tagja volt az idén nyáron junior világbajnokságot nyerő magyar együttesnek, így egy komoly címmel a birtokában teszi át a székhelyét a Komjádi-uszodába.

Nagy váltás ez neki, hiszen gyermekkora óta a Szeged együttesében játszott, az utóbbi években már a felnőtt csapatban mutatta meg tudását.

Soma balkezes, gólerős játékos, aki rövidtávú célokat tűz ki maga elé, így napról napra szeretne tanulni és fejlődni a Vasasban. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések