Jenkei Dániel, 2023.07.06. | Vízilabda

Válogatott játékosokkal erősödik az A-Híd VasasPlaket a következő szezonra: a balkezes Burián Gergő visszatér nevelőegyesületébe, a kapus Lévai Márton pedig először öltözik piros-kékbe. Mindketten 2025-ig szóló szerződést írtak alá.

Az utóbbi hetekben  – érthető módon – türelmetlen várakozás övezte felnőtt vízilabdacsapatunk, az A-Híd VasasPlaket jövő szezonbeli keretének alakulását. Bő egy hónapja hat távozóról adtunk hírt (Braniszlav Mitrovics, Drasko Brguljan, Mezei Tamás, Erdélyi Balázs, Sedlmayer Tamás és Simon Roland), akiktől már korábban elbúcsúztunk közösségi média felületeinken, megköszönve a Vasasért tett szolgálataikat.
 

Jöjjenek most az érkezők, elsőként két magyar válogatott pólós.

Nagy visszatérő Burián Gergely, a 25 éves balkezes játékos, aki a Vasas utánpótlásában nevelkedett. Miután végigjárta a szamárlétrát, négy éven át a felnőttek között is lehetőséget kapott Földi Lászlótól. Ezek után 2017-ben az OSC-hez szerződött, amelynek az évek során meghatározó játékosává vált. 

Komoly BL-rutint szerzett, emellett pedig hazai, valamint nemzetközi porondon is rendszeresen játszott döntőket. Közben a felnőtt válogatottba is bekerült, tagja volt a tavaly Splitben Eb-ezüstöt nyerő magyar csapatnak, és az idei nyarat is végigedzette kerettagként.

Most pedig eljött számára a visszatérés ideje, hiszen 2025-ig szóló szerződést írt alá a Vasassal. Ahogy fogalmaz, kész játékosként tér vissza hozzánk, és egyértelműen szeretne húzóembere lenni megfiatalított csapatunknak, amellyel döntőbe akar jutni minden versenysorozatban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 

A 31 éves Lévai Márton jelenleg az egyik legjobb és legrutinosabb kapusnak számít a magyar mezőnyben, hosszú évek óta számolnak vele a válogatottnál is, és szintén tagja volt a spliti Eb-ezüstérmes gárdának.

Nagy célja a párizsi olimpián való sikeres szereplés, amelyre jelen állás szerint minden esélye megvan. Azt mondja, az ötkarikás játékokig hátralévő egy évben a Vasas nyújthatja számára a legjobb perspektívát, ezért írt alá ő is 2025-ig klubunkkal.

Marci szintén az OSC-ből érkezik, ahol kezdőkapus volt az elmúlt években, sokszor törve borsot a mi orrunk alá is. Azt is elmondta, várja már az általa nagyra tartott Mátéfalvy Csabával, no meg a druszájával, Mizsei Mártonnal való közös munkát.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Holnap, tehát pénteken pedig arra is fény derül, ki az a három fiatal, tehetséges magyar játékos, akivel szintén erősödünk a következő szezonra.


Hirdetések