Jenkei Dániel, 2023.06.19. | Kézilabda

A nyáron érkező szakember a teljes Vasas kézilabda szakmai igazgatója is lesz egyben, az NBI/B-s bajnokságot megnyerő felnőttcsapatunk pedig kilenc új játékossal vág neki az élvonalbeli szezonnak.

Konkoly Csaba 2007-ben, fiatal szakemberként lett a Győr női kézilabdacsapatának vezetőedzője, amellyel négy bajnoki címet és ugyanennyi kupaelsőséget ünnepelhetett, egy ízben pedig a BL-döntőben is szerepelt. Később dolgozott a győri utánpótlásban, illetve több NB I-es csapatnál is, két éven át pedig a német élvonalbeli Metzingennél edzősködött, EHF-kupadöntőbe juttatva a csapatot. 2017-ben férfivonalra váltott, a Gyöngyös után legutóbb a Fejér B.Á.L. Veszprémet trenírozta. Most pedig visszatér a hölgyekhez, hiszen hároméves kontraktust írt alá a Vasas SC-vel.
 


Szeretném a férfivonalon tanult és tapasztalt elemeket a női kézilabdába átültetni a Vasasnál, így kicsit férfiasabb, taktikusabb játékkal igyekszünk majd biztosítani az NB I-es bennmaradást. Nagyon fontos számomra, hogy szakmai igazgatóként is segíthetem majd a teljes szakosztály fejlődését, így az utánpótlást is kiemelt figyelemmel követhetem és segíthetem majd. Az NB I/B-ben mutatott ambiciózus munkát kell folytatni, de fontos, hogy a lehető legkisebb nyomással és stresszel éljék meg a szezon feladatait a játékosok. Hiszek abban, hogy szakmai munkával tudunk bizonyos hiányosságokat pótolni, emellett pedig azzal az alázattal és lelkesedéssel, amivel a csapat bekopogtatott az NB I-be, ott is tudunk maradni” – mondta a szakember az első, piros-kék színekben adott interjújában.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Konkoly Csaba munkáját Kiss Dániel fogja másodedzőként segíteni, de szintén új szereplő lesz a stábban Borbély Erik erőnléti edző és Kovács Beáta sportfizioterapeuta. Bakos István kapusedző, Dr. Szűcs Attila csapatorvos, Venczkó Ferenc technikai vezető, Páll Tibor mérkőzéselemző és Battyányi Attila sportmasszőr pedig a folytonosságot jelentik a stábban.

 

Ami a játékoskeretet illeti, a távozókról az évadzáró vacsorát követő cikkünkben írtunk, most pedig az érkezőkön van a sor, hiszen nem kevesebb, mint kilenc, a csapatunkat a nyártól erősítő kézilabdázóval ismerkedhetünk a következőkben. 

A NB I-es tapasztalattal is rendelkező kapus, Balog Judit (27 éves) ismerős arc, hiszen az előző évadban az egyik legnagyobb riválisunknak számító Szombathely KKA hálóját védte, emellett visszatérőként köszönthetjük, mivel a 2015/16-os évadban már szerepelt a Vasas csapatában. 

Az NB I-es Alba Fehérvártól érkezik az irányító- és átlövőposzton egyaránt bevethető Boldizsár Bianka (26), míg Ferenczy Diána személyében a legfiatalabb érkezőnket üdvözölhetjük; a 21 esztendős, balkezes fiatal legutóbb a NEKA játékosaként gyűjtötte a tapasztalatot a felnőttélvonalban.

Az NB I-es Dunaújvárostól szerződtetett Fodor Neszta sem sokkal idősebb, a 22 esztendős játékos balszélsőként segítheti majd együttesünket.


Az egyik legtapasztaltabb érkezőnk a győri nevelésű beálló, Sirián Szederke (29), aki egyebek mellett győztes mentalitást hozhat a csapatba: a Győri ETO-val kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottat is megjárta, sokat tanulhatnak tőle a kevésbé rutinos csapattársak. Ő legutoljára az élvonalbeli Siófok gárdájában szerepelt.

A Szederkével egyidős védekezőspecialista, Horváth Dóra is az élvonalban játszott az előző évadban az Érd színeiben, komoly NB I-es tapasztalattal rendelkezik. Az irányító Juhász Fanni (21) Siófokról, a jobbszélső Mihály Petra pedig Mosonmagyaróvárról teszi át a székhelyét Angyalföldre.


Végül, de semmiképp sem utolsó sorban az irányító Vámosi Pannát (22) köszönthetjük, aki a Békéscsabát erősítette az NB I legutóbbi idényében.

 

 

Konkoly Csabával hamarosan hosszabb interjút is közlünk, a július 10-én kezdődő felkészülés első időszakában pedig valamennyi új játékost és stábtagot közelebbről is bemutatunk.
 

A klubvezetők szemével
Markovits László, a Vasas SC elnöke:
Ezúton is még egyszer köszönöm minden szereplőnek, aki tett azért, hogy újra NB I-es szezonra készülhessen a csapat. Mindannyian bízunk abban, hogy hosszú távon minden feltétel adott lesz ahhoz,  hogy stabilan az élvonalban tudjunk szerepelni, ezzel elérve a régen megfogalmazott célunkat. A jövő évi költségvetés fedezete természetesen a rendelkezésünkre áll, tehát az első fontos lépést megtettük, de hosszabb távon továbbra is kulcsfontosságú lenne egy olyan tulajdonos vagy kiemelt támogató megnyerése, aki tartósan biztosítani tudja a célokkal arányos költségvetést. Úgy gondolom, hogy a klub szakmai koncepciója továbbra is nagyon vonzó, hiszen kizárólag magyar játékosokra, ezen belül is elsősorban fiatal tehetségekre építve működünk. Ezzel pedig az egész hazai kézilabdasportágnak lehetünk egy fontos alappillére a képzésben, segítve a tehetséges magyar játékosokat a válogatott felé való eljutásában. Az új vezetőedző, Konkoly Csaba rutinja, valamint kézilabdasportban való ismertsége, tapasztalata és eredményessége pedig egy olyan további fontos faktor, ami ezt a stratégiát erősítheti. Emellett pedig az is fontos tényező, hogy az új vezetőedző kinevezésével és Eperjesiné Muts Éva újbóli operatív szerepvállalásával a felnőtt csapat és az utánpótlás kapcsolata a mindennapokban még szorosabbá válik, és még jobban egymásra épül. Végül, ami a létesítményháttért illeti, ilyen téren is vannak további fejlesztési elképzeléseink, de már a jelenlegi feltételek is adottak a minőségi munkához.
Polgár-Veres Árpád, sportszakmai elnökhelyettes:
Fontos mérföldkő lesz a kézilabdaprogramunkban az új szezon, nemcsak osztályt, hanem minőségi szintet is szeretnénk lépni, egy olyan új szakmai kategóriát elérve, aminek köszönhetően célként lehet kitűzni a stabil NB I-es szereplést. Úgy gondolom, hogy hosszas tárgyalásokat követően sikerült ehhez megfelelő játékoskeretet és szakmai feltételrendszert kialakítanunk. Az első szezonban természetesen a legfontosabb, hogy a korábbi feljutásainkkal ellentétben ne legyenek kiesési gondjaink. Az alapvető cél ennek megfelelően az NB I-es tagságunk megőrzése lesz, de hosszabb távon a Konkoly Csaba által felépített szakmai koncepció mentén még erősebb és eredményesebb szereplésben is bizakodhatunk. A stratégiánk jegyében fontos megemlíteni, hogy nem tervezünk külföldi játékossal a szezonban, az új érkezők többnyire fiatal tehetségek, akik közül többen jelentős NB I-es rutinnal is bírnak, és nagyban segíthetik a céljaink elérését azokkal a játékosokkal közösen, akik már évek óta a Vasasban játszanak. A konkrét szakmai célok elérése mellett minden szinten professzionálisabb működésre törekszünk majd, erre utaltam a kategóriaváltás kapcsán, hiszen egy így lehet esély arra, hogy a Vasas kézilabda újra tartósan felkerüljön az NB I-es térképre. Ennek része a korosztályos csapatok még színvonalasabb működtetése is, amiben az új felnőtt vezetőedző szakmai igazgatóként szintén kulcsszerepet kap."

Hirdetések