Nagy Dániel, 2023.06.15. | Judo

Cselgáncsszakosztályunk vezetőjével, Bere Tamással beszélgettünk az elmúlt hónapok vasasos eredményeiről, a fiatalok fejlődéséről és a hosszútávú célokról.

Klubunk cselgáncsozói az elmúlt hónapokban sem pihentek, a legkisebbektől a legidősebbekig egyaránt nívós viadalokon mérették meg magukat, nem egy alkalommal érmet, érmeket szerezve. A sportolóink legutóbb a serdülő diákolimpián és a Delta Kupán léptek tatamira Mosonmagyaróváron, ahol az idősebbek mellett a diák korosztály képviselői is bőszen gyűjtögették a dobogós helyezéseket, nem sokkal korábban pedig a juniorok, az ifik is akcióba lendültek, nemzetközi versenyeken is szerepeltek a vasasos judósok, sőt még a veteránok ob-ján is ott voltunk.

„Az edzői pályát mindig a remény és a bizakodás hatja át, legfőképpen azért, mert az utánpótláskorú sportolók esetében nincsen olyan szakmai elvárás, amiből azt következik, hogy minden versenyt meg kell nyerni; a fejlődést tartjuk az esetükben a legfontosabbnak, illetve azt, hogy jó, sportolással átitatott gyerekkort biztosítsunk – kezdi a szakosztályunk vezetője, Bere Tamás.Ettől függetlenül persze örülünk a jó eredményeknek, legutóbb például a diákolimpián is sikerült érmeket szereznünk. Az év második felében jönnek majd az országos bajnokságok, amik kiemelt események lesznek. Elégedettek lehetünk az utánpótlásunkkal, vannak tehetséges gyerekeink!”
 


A domaszéki Tökmag Kupán is eredményesek voltak a fiataljaink

 

A Vasas a korosztályos válogatottakba is ad versenyzőket, ami óriási büszkeség a szakosztály és a klub számára.

„A serdülő diákolimpiát megnyerő Bartyik Szofit nagy tehetségnek tartjuk, hétről hétre szépen dolgozik, a szakosztályunk egyik legnagyobb reménysége. Bozsó Zitát is megemlíteném, aki elsőéves ifi, és szülői támogatással nemzetközi Európa-kupákon is részt vesz, tapasztalatszerzés céljából. Az ob-bronzérmes Piriti Rebekát szintén érdemes figyelni, míg a fiúknál a Kiss testvérek járnak az élen, Levente és Szabolcs. Előbbi hosszú sérülés után tért vissza nagyjából fél éve, a juniorok között versenyez a nemzetközi mezőnyben; jó úton halad, sok izmot szedett fel az utóbbi időben. Szabi az ifiválogatottban szerepel, hozzá köthető az idei legnagyobb eredményünk, ugyanis bekerült a nyári EYOF-on induló csapatba, a hat magyar cselgáncsozó közé. Ami pozitívum, hogy van egy kemény mag a szakosztályban, a bővülés pedig mindig az őszi időszakra tehető, amikor a 9-10 éves kort elérő gyerekeket leigazoljuk a Vasasba. A tényleges célunk, hogy meg tudjuk a fiatalokat tartani, hogy aztán a felnőtt korosztályban is bizonyítsanak; ezek az évek a felkészülésről és a fejlődésről szólnak.”


Hirdetések