Gy. Szabó Csilla, 2023.06.03. | Sportlövészet

A Diákolimpia küzdelmeivel együtt rendezték pünkösdvasárnap a Target Sprint Magyar Kupa harmadik fordulóját Csepelen. Az egész naposra nyúlt programban fiatal sportolóink többször is rajthoz álltak, ám ennek ellenére mindkét versenyben nagyszerűen helyt álltak.

A fiúk között Holló Martin nyújtott kiemelkedő teljesítményt, s ezúttal nemcsak futásban tűnt verhetetlennek, de a lövészet is nagyon jól ment neki.

„Most a lövészetre is sokat készültem, ezért lehetséges az, hogy a három futamban mindössze három hibát vétettem, mindegyikben csupán egyet – beszélt a verseny előzményeiről Holló Martin, aki nyílt irányzékú puskával ritkán lő, a sok gyakorlás azonban meghozta eredményét. – Az az igazság, hogy a reggeli elődöntőben még spóroltam kicsit az energiámmal, a fináléban azonban mindent kiadtam magamból. A négy perc harminchat másodperc kifejezetten jó időnek számít. Tavaly a miskolci Grand Prix futottam hasonlót, akkor is nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel.”



Holló Martin a dobogó tetején 

A két héttel korábbi esős, második fordulót követően, a harmadikat verőfényes napsütésben rendezték, síszakosztályunk északi szakágának versenyzői azonban nem az időjárásra figyeltek, hanem az eredményekre. Martin is csupán délben érezte a meleget, később a futamokra koncentrált. Nem véletlenül, hiszen nem kisebb cél tűzött ki maga elé, mint az ifjúsági téli olimpiai játékokra utazó csapatba kerülést. Éppen ezért a nyári síroller versenyeket is komolyan veszi majd, hiszen ezek is beletartoznak a hazai rangsor kialakításába.


Kettős Vasas-siker az ifjúsági leányok MK-mezőnyében: Bozóki Laura (balról), Csikász Panni (középen) pedig a dobogó tetején

A leányok mezőnyében Csikász Panni teljesített kiemelkedően.

„Ezúttal a lövészet ment a legjobban, azon belül is a nyílt irányzékú puskás szám – értékelt Csikász Panni. – Nagyon sokat gyakoroltam, anyukám segített a felkészülés során. Természetesen szerettem volna ma a legjobb formámat hozni, de reggel kicsit nehezebben indultam, később azonban belejöttem. Örülök, hogy végül ilyen jól összejött minden. Hogy melyik szakágat szeretem a legjobban, az általában a sikerektől függ. Most a target sprint megy jól, tehát pillanatnyilag az a favoritom. Sífutásban még nagyon sokat kell fejlődnöm.”

Síszakosztályunk északi szakágának vezetőedzője, Holló Miklós is kiemelte Csikász Panni teljesítményét, a fiúk között pedig Holló Martinét:

Panni nagyon jól versenyzett, s különösen jól lőtt. Martin ugyanakkor kiemelkedően futott, nem volt messze az egyéni csúcsától sem. Talán, ha valaki megszorongatta volna, akkor még az is veszélybe kerül. Fekete Boldizsár is jól ment, Karakó Gergő pedig fiatal kora ellenére lett második a nála idősebbek között. Összességében mindenkivel elégedett vagyok, küzdöttek, harcoltak és sok szép érmet nyertek versenyzőink. Nehéz és hosszú napon vagyunk túl, a Magyar Kupa sorozat pedig folytatódik. Remélem, hogy hasonló sikerekkel.”


Feketet Boldizsár (balról) és Karakó Gergő (jobbról) a zártirányzékú serdülő puskás fiúk dobogóján

 

Target Sprint Magyar Kupa. 3. forduló. Budapest. A Vasas SC sportolóinak eredményei.

Nemzetközi versenyszámok.
Zártirányzékú puska. Nők.
Felnőttek:
2. Kanczler Zsófia 7:15.
Ifjúságiak: 1. Csikász Panni 6:11, 2. Bozóki Laura 6:24.
Férfiak.
Ifjúságiak:
1. Holló Martin 4:36 … 3. Kazai Fülöp 7:20.
Serdülők: 2. Fekete Boldizsár 6:48, 3. Karakó Gergő 8:34, 4. Maus Márton 8:51, 5. Karakó Milán 9:47.

Nemzeti versenyszámok.
Pisztoly. Nők.
Ifjúságiak:
2. Csikász Panni 6:29, 3. Bozóki Laura 6:41.
Nyílt irányzékú (rugó) puska. Nők.
Ifjúságiak:
1. Csikász Panni 6:01, 2. Bozóki Laura 6:30.
Férfiak.
Ifjúságiak:
2. Holló Martin 5:33.
Serdülők: 1. Fekete Boldizsár 7:11 … 4. Csonka Kolos 8:45.


Kanzler Zsófia a felnőtt női mezőnyben lett ezüstérmes


Hirdetések