Jenkei Dániel, 2023.05.27. | Labdarúgás

Utolsó NB I-es meccsét játszotta a Vasas FC szombat este az Illovszky-stadionban, innentől az a kérdés, hogy meddig tart majd az "élvonalmentes" időszak.

OTP Bank Liga, 33. forduló
Vasas FC - MOL Fehérvár FC 0-0 


Illovszky Rudolf Stadion, 2305 néző

Vasas FC: Uram - Szivacski, Otigba (Iyinbor, 46.), Litauszki, Ódor - Hinora, Berecz, Urblík (Hidi, 75.), Szilágyi (Sztojka, 75.) - Novothny (Szalai, 90.), Ihrig-F. (Deutsch, 55.)
megbízott vezetőedző: Desits Szilárd

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko - Kastrati (Houri, 90.), Kodro, Schön - Dárdai (Katona, 67.)
vezetőedző: Bartosz Grzelak

Sárga lap: Novothny (45.), Ódor (51.), ill. Flores (11.), Schön (39.)


A mieink számára már semmilyen tétje nem volt a Fehérvár elleni szezonzárónak, az ellenfél viszont az életéért küzdött, és végül el is érte a célját, a bennmaradást.

Az a Vasas FC becsületére válhat, hogy nem engedték el a találkozót, és végül egy finoman szólva sem látványos mecsen gólnélküi döntetlent játszottak.

Az első félidőben inkább a hazai, a másodikban talán a vendégeknek volt több sansza, de egetrengető helyzeteket nem láthattunk egyik oldalon sem.

És mivel a Puskás Akadémia legyőzte a Honvédot, a Fehérvárnak elég volt ez az egy pont is az élvonalban maradáshoz.

Ez minket csak annyiban érint, hogy jövőre a Honvéddal harcolhatunk majd a másodosztályban, de az már sok szempontból egy új fejezet lesz a Vasas FC életében.

 

(borítókép: Vasas FC)


Hirdetések