Nagy Dániel, 2023.05.21. | Kézilabda

A második félidőben már kilenc is volt közte, végül két góllal nyertünk az FTC U19 otthonában, így bajnokcsapatként győzelemmel zártuk az évadot.

NB I/B, 29. forduló

Ferencvárosi TC U19–Vasas SC 25–27  (12–15)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) 1, Domokos 2, Pénzes 2, Speth 6, Dombi 3, Györfi 2, Oláh 1. Cserék: Bánhidi 2, Imrei 2, Lengyel 2, Gaschler 2, Blaubacher 1, Nagy Zs. 1, Szilovics, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2


Komoly tétje egyik csapat szempontjából sem volt az évad utolsó női NB I/B-s mérkőzésének: bajnokként látogattunk a biztos bennmaradó U19-es FTC-hez a 29. fordulóban. Ettől függetlenül odatették magukat a játékosok, amit már Speth Evelin a beharangozóban elhangzott nyilatkozata is előrevetített: győzelemmel szerették volna búcsúztatni az aranyérmes évadot a lányok.

Mindkét csapat eredményes volt az első két támadásából – ekkor alig több mint két perc telt a mérkőzésből, a góldús kezdés viszont ezzel a lendülettel meg is torpant; az oldalunkon Zsigmond Panna szállította sorban a szebbnél szebb védéseket. A hazaiak kapusa is jól állta a sarat, emellett szerencsénk sem volt, a 13. percben már a negyedik lövésünk csattant a kapufán. Ekkor 7–5-ös hátrányban játszottunk, amit viszont – az időkérésünket követően – néhány perc alatt megfordítottunk: először kerültünk előnybe a meccsen, negyedóra elteltével. Zsigmond tovább parádézott, hét percen át sikerrel védte a kapunkat, még hetest is hárított, mégis „csak” két góllal tudtunk elhúzni. Ezt követően még egyszer átvették a vezetést a hazaiak, a félidő hajrája viszont a miénk volt, 15–12-es előnyről vonultunk a szünetre.
 


 

A tavaszi bajnokik többször alakultak úgy, hogy a szoros első félidő után hamar elhúztunk, és eldöntöttük a meccset – ez a Népligetben sem alakult másképp. Nem kellett hat perc neki, hogy megduplázzuk a félidei előnyünket, ami kilencgólosra duzzadt bő tízzel a vége előtt. Még az is belefért, hogy az FTC 6–0-ra nyerje a hajrát; 27–25-ös sikerrel fejeztük be a 2022/2023-as évadot.

Bár az évad legfontosabb kérdése egy héttel ezelőtt eldőlt, a szurkolóink ma sem maradtak otthon, és olyan hangulatot varázsoltak az arénába, mintha otthon játszanánk. A lányok ezt győzelemmel hálálták meg, és megérdemelten zúgott ismét a „BAJNOKCSAPAT!” a találkozó után.

ÉRTÉKELÉS:

Penszki Gergely vezetőedző: „Az évad során először mondhatom, hogy nem a szokásos módon, hanem a helyzetnek megfelelően készültünk a soron következő a bajnokira. Sokkal felszabadultabbak voltunk a heti munka közben, nem volt rajtunk görcs vagy teher. Hullámzó volt az első negyedóránk, szétlőttük a kapufát, amivel utána sem volt szerencsénk, ám a védekezésünk rendeződésének köszönhetően el tudtunk lépni az ellenfelünktől. A cél a győzelem mellett az is volt, hogy aki bevethető, az pályára tudjon lépni. Meccs előtt, az öltözőben elhangzott, hogy itt és most vagyunk így együtt utoljára. Nincs holnap, nincs majd legközelebb, hanem ma van az utolsó mérkőzés, amin győzhetünk. Nagyon szerettük volna pontelőnnyel megnyerni a bajnokságot, ami sikerült is!”


Hirdetések