Nagy Dániel, 2023.05.20. | Kézilabda

Idegenben zárja az aranyérmes csapatunk az NB I/B évadát: a lányok maradnak a fővárosban, és az FTC U19-es együttesével csapnak össze vasárnap kora délután.

NB I/B, 29. forduló

Ferencvárosi TC U19–Vasas SC
május 21., 13:00
Budapest, Elek Gyula Aréna


Egy héttel a DVSC elleni győzelem után egy részünk még mindig eufóriában úszik, hiszen a hazai pályán elért sikerrel biztossá vált, hogy első helyen fejezzük be az NB I/B 2022/2023-as évadát, ezzel együtt pedig feljutunk az első osztályba. Bár a szemszögünkből ezzel a legfontosabb kérdés eldőlt, hátradőlni nem lehet, hiszen egy forduló még előttünk áll.

Vasárnap kora délután a Ferencváros U19-es csapatával találkozunk az utolsó körben. Élvezetes meccsre lehet számítani a fiatalok ellen: a zöld-fehérek biztos bennmaradók, az évadban pedig többször is megmutatták, hogy az élmezőnyt is meg tudják szorongatni – egy héttel ezelőtt a feljutásért küzdő Szombathelyi KKA kiélezett meccsen tudott nyerni 29–27-re az Elek Gyula Arénában.
 


 

Az utolsó bajnoki előtt átlövőnk, Speth Evelin nyilatkozott a honlapunknak.

„Hosszú és nehéz évad áll mögöttünk, amit mindenképpen győzelemmel szeretnénk búcsúztatni – mondja Speth. – Az biztos, hogy teher nélkül, felszabadultan játszhatunk majd. A héten már lazább volt a hangulat, ám ugyanolyan koncentráltan készülünk a mérkőzésre, mint a korábbiakra. Még mindig óriási az öröm, szerencsére már az ünneplés fáradalmait is sikerült kipihenni. Szeretném megragadni az alkalmat, és itt is megköszönni a szurkolóinknak, hogy egész évben támogattak minket, illetve hogy ilyen fergeteges hangulatot teremtettek a múlt szombaton.”


Hirdetések