Gy. Szabó Csilla, 2023.05.18. | Sportlövészet

A Target Sprint Magyar Kupa második fordulójában is remek eredményeket értek el a Vasas versenyzői. A különböző korosztályokban összesen tizenhét érmet, köztük hét aranyat nyertek.

Korántsem ideális időben került sor Csepelen a Target Sprint Magyar Kupa második fordulójára. S bár az igazán nagy vasárnap délutáni áztató eső előtt sikerült befejezni a versenyt, azért már délelőtt is csúszott kicsit a rekortán. Ez azonban nem mindenkit zavart. A női verseny győztesét, Laczkó Evelin Vivient például nem igazán befolyásolta.

„A téli biatlon versenyek idején is igen gyakran esett az elmúlt szezonban, hozzá vagyok szokva a nedves időhöz, ezért nem is zavart igazán – tudtuk meg Laczkó Evelin Vivientől, síszakosztályunk északi szakágának legjobb női versenyzőjétől. – Az egyetemi vizsgák előtt most kicsit kevesebb időm volt a felkészülésre, de ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel. Hat percen belül szerettem volna célba érni és ez sikerült is. A lövésem kicsit lassú volt, de pontos, a futás pedig tényleg jól ment. Nagyon örülök a győzelemnek, a nyári folytatás pedig a vizsgáktól függ majd, nagyon sokat kell pillanatnyilag tanulnom.”

Laczkó Evelin Vivien a téli, havas szezont is jónak értékelte honlapunk kérdésére, bár azt nagyon sajnálja, hogy a világbajnokságon végül nem indulhatott. Pedig voltak kiemelkedő eredményei is, a boszniai Balkán Kupán például karrierje eddigi legjobb teljesítményét jelentette a 137.95-ös FIS-pontszám. Ez pedig mindenképpen erőt adni neki a folytatáshoz.


Az ifjúsági fiúk mezőnyében Kunos László a dobogó tetején, a 3. helyen Tóth-Hetényi Zsombor

A férfi ifjúsági mezőnyben Kunos László egy arany és egy ezüstérmet szerzett. A zártirányzékú versenyszámban állhatott a dobogó legmagasabb fokára kifejezetten jó futóeredményt produkálva.

„Az eddigi leggyorsabb futamom volt, aminek különösen örültem – tudtuk meg Kunos Lászlótól, aki szerint a csúszós rekortán egy kicsit hátráltatta őket, ám annak kifejezetten örült, hogy nem volt nagy meleg, sem napsütés, utóbbi ugyanis néha zavaró lehet a célzásban. – Egyetlen lövőhibát vétettem csupán, s ez azért biztató, mert egy éve új fegyverem van, s még nem szoktam meg teljesen. De ez a verseny is bizonyította, hogy nagyon jó úton járunk, s egyre komfortosabban érzem magam vele. Sokkal jobb az érzés, mint tavaly, a kezdetek kezdetén. Lesz ez még jobb is, bár már most kijelenthetem, hogy az egy évvel ezelőttihez képest óriási fejlődésen mentem keresztül a lövészet terén. Ami pedig a futást illeti, nagyon taktikusan versenyeztem, nem kezdtem gyorsan, így a végére maradt elég erőm a hajrára.”

Kunos László nem tagadja, hogy a target sprintben nagyobb jövőt lát, mint a sífutásban vagy a biatlonban. Véleményét az idei tapasztalataira alapozza, hiszen a téli szezonban végre hivatalos FIS-versenyen is indulhatott, így most már nemzetközi összehasonlítási alapja is van:

Nagyon örültem, hogy részt vehettem ezeken a futamokon, óriási élmény volt a számomra. Ugyanakkor azzal a ténnyel is szembesültem, hogy a havas számokban azért nagyobb a lemaradásunk a külföldi mezőnnyel szemben, mint mondjuk target sprintben. Utóbbiban inkább adottak a feltételek, éppen ezért én inkább erre helyezek majd nagyobb hangsúlyt a jövőben, s próbálok eredményesebben szerepelni” – vonta le a következtetést téli tapasztalataiból Kunos László, aki számára nagy valószínűséggel a target sprint ob lesz a következő nagy, hazai megméretés, külföldön pedig egy svájci tornán szeretne kedvenc szakágában helytállni.


Gergely Laura a serdülő leányok győztese

Target Sprint Magyar Kupa. II. forduló. Budapest (A Vasas SC sportolóinak eredményei)

Nemzetközi versenyszámok.
Zártirányzékú puska.
Nők. Felnőttek:
1. Laczkó Evelin Vivien 5:58 … 3. Kanczler Zsófia 7:08.
Ifjúságiak: 1. Csikász Panni 5:20, 2. Kovács-Oroszlán Anna Réka 5:55.
Serdülők: 1. Gergely Laura Hanna 7:51.

Férfiak. Ifjúságiak: 1. Kunos László 4:51 … 3. Tóth-Hetényi Zsombor 10:07.
Serdülők: 2. Fekete Boldizsár 6:57, 3. Buza-Kiss Márk 8:24, 4. Maus Márton 9:03, 5. Karakó Milán 11:13, 6 Csonka Kolos 12:21, 7. Karakó Gergő 12:48.

Nemzeti versenyszámok. Nyílt irányzékú (rugós) puska.
Férfiak. Ifjúságiak:
2. Kunos László 8:51.
Serdülők: 1. Fekete Boldizsár 7:58.

Fekvő versenyszámok. Zártirányzékú puska.
Leányok. Gyerek I:
1. Buza-Kiss Szófia 7:17.
Gyerek II: 1. Csonka Anna 6:07, 2. Fekete Dorottya 6:31, 3. Buza-Kiss Rita 8:12, 4. Ullrich Odett Róza 8:25.
Fiúk. Gyerek II. 2. Holczer Bálint 7:00.7, 3. Holló Nándor 8:57.


Hirdetések