Jenkei Dániel, 2023.05.17. | Vízilabda

Mitrovics és Nagajev vezérletével a megtizedelt csapatunk győzni tudott a Kőér utcában, így pénteken a Komjádiban dől el a bronzérem sorsa.

OB I, bronzpárharc, II. mérkőzés
EPS Honvéd-A-Híd VasasPlaket 6-8 

Gólszerzőink: Nagajev I. (5), Konarik Á. (2), Bátori B. 

A két győzelemig tartó párharc állása 1-1.


A szerda esti meccsig tovább sűrűsödtek a viharfelhők az A-Híd VasasPlaket háza táján...

Nem volt elég a bronzpárbaj első elveszített meccse és Randjelovics eltiltása (ami miatt csak két külföldit tudtunk beírni), végül Sedlmayer és Zerinváry sem tudta betegség miatt vállalni a játékot...

Erre mondják, hogy lehetetlen küldetés, és bizony a kezdés előtt a Kőér utcában is azt éreztük a levegőben, hogy ellenfelünk fiesztára készül a meccs után...

Csakhogy a Vasast nem lehet leírni, és azok a játékosok, akik ma vízbe ugrottak nálunk, igencsak megrázták magukat, és csapatként küzdve kiegyenlítették a párharcot.

Végre sikerült jól kezdenünk, utána viszont jött egy óriási leblokkolás, és a nagyszünetben már 5-3-as Honvéd-vezetés állt a táblán.

Arra azonban nem tudott előre felkészülni az ellenfél, hogy a kapunkban Mitrovics a legjobb napjait idézve, teljes extázisban véd, és lehúzza a rolót, Nagajev pedig ötször veszi be Decker Attila kapuját a második félidőben.
 

 

A két klasszisteljesítménynek hála így viszonylag magabiztosan, 8-6-ra behúztuk a meccset, és a maroknyi, de annál hangosabb Vasas-tábor ünnepelhette meg a játékosait a lefújás után.

A munka azonban még nincs elvégezve!

Pénteken 20 órától a Komjádi-uszodában dől el majd a bronzérem sorsa.
 

Szlobodan Nikics vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után:

- Kemény meccs volt, jól játszott a Honvéd is, de szerintem ma mi voltunk a jobbak. Mitrovics a szezon legjobb teljesítményét produkálta, Nagajev pedig fontos pillanatokban kezdte el lőni a gólokat. Az egész csapatra büszke vagyok, mentálisan ma nagyon erősek voltunk, és megmutattuk, hogy négy hiányzóval is tudunk nyerni. Mindent bevetettünk ebben a szokatlan felállásban, és ez bejött. Ezzel viszont még csak döntetlenre áll a párharc, pénteken megpróbáljuk ugyanezt az arcunkat mutatni, és akkor megnyerhetjük a bronzérmet.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések