Jenkei Dániel, 2023.05.17. | Röplabda

Lehengerlő teljesítménnyel nyerte meg U13-as röplabdacsapatunk az országos bajnoki döntőt a Folyondárban.

Hazai közönség előtt, szakosztályunk a Folyondár Edzőcsarnokban rendezte meg az U13-as, minikorosztály országos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén.

A bajnokság korábbi részében huszonnégyből huszonnégy meccset megnyerő Vasas „Piros” csapat folytatta a menetelést, a csoportunkat a KESI és az UTE előtt nyertük, hogy aztán az Érdet múljuk felül az elődöntőben.

A fináléban újra a KESI jött szembe, a 25-11 és 25-10-es két nyert szett pedig mindent elmond arról, milyen magabiztossággal lett meg a bajnoki cím csapatunknak.

 

 

Csapatunk vezetőedzője, Bartha Kristóf így értékelt a vasassc.hu-nak:

- Nagyon jó volt megélni ezt a hétvégét, a lányok remekül megoldották a feladatot, és nagyon magabiztosan tudtuk megszerezni az aranyérmet. Már az alapszakaszban és a középszakaszban is látszott, hogy bennünk lehet ez az eredmény, hiszen végig veretlenek tudtunk maradni. Ettől függetlenül azt kértem a játékosaimtól, hogy élvezzék, amit csinálnak, próbáljanak szépen játszani, hiszen ez általában az eredményességet is magával szokta hozni. Tudtuk ezt a helyzetet, az esélyességet fejben is kezelni, és taktikai, valamint technikai szempontból is visszaköszöntek a begyakorlott elemek a pályán. Ennél többet pedig nem is kívánhattam volna! Hálás vagyok az edzőkollégáknak is, hiszen voltak a csapatban U11-es feljátszók, illetve az U15-ös csapatból visszajátszók, így ilyen téren is egy igazi csapatmunka volt ez a bajnoki cím. Köszönjük a szülőknek is, hogy egész évben mellettünk álltak, és a döntőben, a Folyondárban is remek hangulatot teremtettek. Végül szeretnék még szót ejteni a második csapatunkról is, akikkel szorosan együtt dolgozunk a hétköznapokban, ők is hatalmasat fejlődtek Fazekas Szilvi irányításával a szezon során, és ennek a jutalma végül egy ezüstérem lett a másodosztályban. Jó volt látni, hogy milyen szép utat jártak be!

 

 

Az Őryné Merő Nóra leány U13-as Mini bajnokság végeredménye:

1. Vasas SC U13 Piros
2. KESI RA A
3. BRSE-Fehér
4. Delta RSE
5. Nyíregyháza
6. UTE U13 Lila

Hirdetések