Jenkei Dániel, 2023.05.15. | Vízilabda

Bár az időjárás cseppet sem volt kegyes a Margitszigeten, nyitott medencében rendezett ifjúsági országos bajnoki nyolcas döntőhöz, nekünk mégis jó emlék marad, hiszen a Vasas SC remek teljesítménnyel a harmadik helyen végzett.

Bóbis Máté csapata péntek este, a Pécs ellen kezdte meg szereplését az Országos Ifjúsági Bajnokság nyolcas döntőjében.

Ahogy várni lehetett, a negyeddöntőben a baranyaiak kemény ellenfélnek bizonyultak, de az első három negyed a mieink játékáról marad emlékezetes, hiszen óriási motivációval és nagyon hatékonyan pólóztak Herczeg Gergőek, akik így komoly előnybe kerültek.

A záró játékrészben ugyan kicsit mégis megrezgett a léc, de nagy bajba nem kerültünk, és a végén egy egészpályás góllal sikerült beállítani a 14-11-es végeredményt.
 


Sikerült ezzel a nagy cél, a négy közé jutás, és mivel meglepetésre a KSI is kikapott a nyolc között, így titkon az érmes álmokat is elkezdhettük merészebben szőni.

Szombaton pedig az is biztossá vált, hogy a bronzéremre lehet sansz, hiszen az elődöntőben az UVSE igazolta a papírformát, és 10-5-re verte a mieinket. Az elején Hegedűs Ákos bravúrjainak köszönhetően még tartottuk magunkat, de aztán szétnyílt az olló. 

Nem sokkal később az is kiderült, hogy a Szegeddel játszahatunk majd a bronzért. Vasárnap ebéd után aztán következett is ez a találkozó.

Ezúttal nagyon kiélezetten alakult a találkozó első része, így a negyedik negyedben kellett villantani valamit. Egész hétvégén látszott, hogy mentálisan kifejezetten erős a csapatunk, és ezúttal is megoldották, az utolsó támadásoknál már szinte izgulni sem kellett, 10-8-ra behúztuk a bronzcsatát!

A bajnokságot egyébként az FTC csapata nyerte, a második pedig az UVSE lett.

 

Bóbis Máté, ificsapatunk vezetőedzője így értékelt:

- Elégedett vagyok, a bronzérem az az eredmény, ami a maximum elvárás volt ettől a csapattól, főleg annak tükrében, hogy nagyon komoly ellenfelek nem kerültek be még a nyolcas döntőbe sem. Az külön boldogság, hogy a hétvége két kulcsmeccsén, a negyeddöntőben és a bronzmeccsen tudtunk még egy újabb szintet lépni. Az alapszakaszban és a középszakaszban sokszor nem jöttünk ki jól a kiélezett végjátékokból, most viszont a legfontosabb pillanatokban meg tudta ezt oldani a csapat. Erre persze nagyon készültünk is mentálisan, hiszen egészen speciális helyzet, amikor egy hosszú szezon végén három nap alatt dőlnek el a lényegi kérdések a bajnokságban. Szép íve volt a szezonunknak, sikerült felépíteni valamit, aminek a jutalma egy érem lett, de van ennél még fényesebb is, így bőven marad motiváció a jövőre nézve. A csapateredményesség mellett továbbra is kiemelt cél, hogy minél több jó játékost tudjunk felépíteni. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, akik mindent megtettek, hogy megvalósítsák az elképzeléseimet, a szakmai stábnak, a szakosztály valamennyi tagjának, és kiemelten Földi László szakmai vezetőnknek, akitől az eddigi kilenc vasasos évem során minden szerepkörömben nagyon nagy támogatást kaptam. A távozó, kiöregedő játékosoknak pedig további sok sikert kívánok!
 


Hirdetések