Nagy Dániel, 2023.05.05. | Birkózás

Külföldi versenyek és hazai válogatók is vártak szakosztályunk fiataljaira a múlt hét végén, akik eredményesen zárták a sűrű programot.

Igencsak meg kellett osztania a figyelmét annak, aki a múlt hét végén a Vasas birkózóinak szereplését akarta követni, ugyanis a fiatalokra különböző külföldi versenyek mellett hazai megméretések is vártak.

A diák korosztályúak Lengyelország felé vették az irányt nemzetközi megméretés miatt: az érem minden színéből jutott nekünk, Lakatos Levente arany-, Szeles Szilárd ezüst-, Csapó Huba pedig bronzéremnek örülhetett. A serdülők ismét válogatón állhattak szőnyegre, a csepeli ÁMK Sportcsarnokban. A kötöttfogásúak között Fehér Lőrinc és Cser Dávid tudott dobogóra állni (mindketten harmadikok lettek), míg a szabadfogásúaknál Kiryl Shumeiko és Farnadi Mátyás is aranyérmes lett, bronzérmet pedig Vékás Kovács Vendel és Cser Dániel érdemelt ki.

Kötöttfogásban az U20-asok is válogatóztak a serdülők mellett, a junioroknál Gazdag Ádám állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Az U17-es nemzeti csapat tagjaként Tótok Péter Iránban szerepelt nemzetközi versenyen, ahol – a magyar küldöttség egyetlen tagjaként – aranyérmet szerzett.
 


Tótok Péter (balról a második) aranyérmet szerzett az iráni nemzetközi versenyen (Forrás: MBSZ)
 

„Biztató eredményeket értek el a fiataljaink a legutóbbi hétvégén, ilyen volt például Gazdag Ádám U20-as kötöttfogású bronzérme a válogatón. A tavalyi csapatbajnokságon remekül birkózott, így most ilyen formában is ki szerette volna próbálni magát a fogásnemben. Tótok Peti négy mérkőzést nyert, iraki, iráni és örmény ellenfele is volt, akiket egyaránt magabiztosan győzött le az U17-es viadalon – mondja a legidősebbekkel kapcsolatban edzőnk, Wöller Gergő. – A serdülőknek ez az utolsó válogatója volt, az első kettő alkalommal a súlycsoportok nagyrészében eldőlt, hogy kik indulhatnak majd a kaposvári Eb-n. Nekünk korábban már három birkózónk kivívta a válogatottságot, Sillei Janka, Pécsi Szebasztián és Láng Vince is mindkétszer nyerni tudott korábban – ők különböző okokból nem léptek szőnyegre Csepelen. Ám nélkülük is ünnepelhettünk dobogós helyezéseket, kellemes meglepetések is születtek. Kiryl esetében a győzelmével még maradt esély, hogy bekerüljön a nemzeti csapatba, tartózkodás engedéllyel, az aranyérme emiatt is külön értékes volt.”


Hirdetések