Nagy Dániel, 2023.04.28. | Birkózás

Márciusi első felvonáshoz hasonlóan a második U20-as szabadfogású és női válogatón sem maradtak érmek nélkül a fiatal birkózóink.

Az U20-as korosztályú szabadfogású és női birkózók első, Kiskunfélegyházán megrendezett válogatója remekül sikerült a szakosztályunk fiataljainak számára, akik összesen négy aranyérmet szereztek, emellett Wöller Ákos edzőnk dicséretét is kiérdemelték, aki hangsúlyozta, régen látta őket ennyire egységesen és összeszedetten teljesíteni versenyen.

A második felvonásra néhány nappal ezelőtt Orosházán került sor, ahol újabb dobogós helyeknek örülhettünk: Pók Karolina (68 kg) és Arszunkaev Musza (92 kg) is egyedül indult el a súlyában, mellettük pedig Rosz Roland (86 kg) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Rajtuk kívül a klubunkkal szorosan együttműködő Szarvas versenyzője, Hajduch Nándor is első lett, ő a vasasos Gazdag Ádámot győzte le a 79 kilósok fináléjában. A női 72 kg-osok között Busa Réka szerzett ezüstérmet, míg a harmadik helyre Fábián András (65 kg) és Tóth Patrik (Szarvas, 70 kg) ért oda.

A csapatversenyben az első válogatóhoz hasonlóan a szabadfogásúak között a Vasas gyűjtötte a legtöbb pontot (26), a női kategóriában pedig harmadikak lettünk (12).
 


 

„Musza súlycsoportjában az első válogatón hatan, Karolinánál öten voltak az első válogatón – most senki nem mérlegelt be hozzájuk; valószínűleg tudták, hogy nincs sok esély a győzelemre, így másik kategóriát próbáltak meg. A két fiatal ezzel a második válogatón is aranyat szerzett, válogatottként kezelhetjük őket a folytatásban is, ám sok versenyre lesz szükségük a folytatásban – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Ákos. – Gazdag Ádám követett el nagyobb hibákat, ám ezeket még kijavíthatja az ob-n vagy nemzetközi versenyen, még neki is ott van a válogatottság esélye. Hasonló a helyzet Rosz Rolandnál, akinek a győzelme nagyon örömteli: ő az első válogatón nem tudott elindulni, ám azóta kétszer is legyőzte a legfőbb riválisát. Busa Réka is jól birkózott, ám ennél is több van benne, és a bronzérmes Fábián Andrást is bátrabb teljesítményre ösztönözzük. Az ötödik Zimonyi Barna is kibirkózta magát, a tanulás mellett most ennyire futotta tőle. A junior ob-n még nagyobb csapattal, az utolsóéves kadétokkal kiegészülve tervezünk majd elindulni. A szarvasi versenyzőkre is büszkék vagyunk; a klubbal régóta jó viszonyt ápolunk, sokat készülünk együtt, örülünk a sikereiknek!”


Hirdetések