Gy. Szabó Csilla, 2023.04.25. | Sportlövészet

Tizenkilenc érmet szereztek a Vasas versenyzői a Zsombón megrendezett target sprint Magyar-kupa első fordulójában. Csikász Panni három aranyat is nyert, Bozóki Tamara, Fekete Boldizsár és Kunos László pedig duplázott a dobogó legfelső fokán.

Egy évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen is eredményesen kezdték meg síszakosztályunk északi szakágának versenyzői a target-sprint szezont, az ott és akkor szerzett tizenkét érmet azonban jelentősen túlszárnyalták az idei rajton. A téli havas szezont éppen befejező sportolóink a sípályán megszerzett állóképességükre alapozhattak, a lövészetre azonban készülniük kellett.

„Az eredmények szempontjából valóban előnyös, hogy egyik idényből léptünk át a másikba, a lövészet azonban nem ugyanaz, mint a biatlonban, itt egyesével kell tárazni, amihez természetesen hozzá kell szokniuk a versenyzőknek – tudtuk meg a Vasas síszakosztályának versenyzőit Zsombóra elkísérő szakembertől Holló Mátyástól. – Két-három hét állt rendelkezésünkre a gyakorlásra, s úgy tűnik, kezdésnek ez nem is volt rossz. Nagyon jó hangulatú verseny volt, tökéletes rendezéssel és az időjárás is kedvezett nekünk. Népes csapattal érkeztünk Zsombóra és az eredményekkel is elégedettek lehetünk, ez egy kifejezetten jó kezdésnek számít. Többen most indultak először versenyen, szerencsére kellemes élményként élték meg, ami motivációt jelenthet számukra a folytatáshoz. Bárkit kiemelhetnék a versenyzőink közül, hiszen mindenki tudása legjavát adva küzdött. Öröm, hogy Csikász Panni és Kunos László nagyon magabiztosan nyert. A legfiatalabb leányok között Fekete Dorottya is remek teljesítményt nyújtott. Nádudvari Júlia nagyon izgult a rajt előtt, végül mégis sikerült harmadiknak befutnia, az ő esetében is igaz, hogy a versenyrutin megszerzésével enyhülni fog ez a nyomás. Karai Fülöp számára is ez volt az első megméretés, és nagyon szépen helyt állt, igen biztató teljesítményt nyújtott."

Holló Mátyás szerint szakosztályunk sikerében annak is nagy szerepe van, hogy sportolóink a sífutó alapok révén igen jó erőnlétben érkeztek Zsombóra, miközben a Magyar-kupa előtti gyakorlásoknak hála a lövészetben is  jó teljesítményt nyújtottak.

A sorozat következő állomását Csepelen rendezik május 14-én.

Target sprint Magyar-kupa. I. forduló. Zsombó. A Vasas versenyzőinek eredményei.
Serdülők.
Nyíltirányzékú (rugós) puska.
Leányok:
1. Bozóki Tamara 8:22.
Fiúk: 1.Fekete Boldizsár 7:57.
Zártirányzékú puska. Fekvő.
Leányok:
1. Fekete Dorottya 7:02, 2.Bozóki Barbara 7:26, 3. Nádudvari Júlia Márta 8:20, 4. Búza-Kiss Rita 8:25, 5. Búza-Kiss Szófia 9:30.
Fiúk: 1. Holczer Bálint 7:33 … 3. Holló Nándor 8:34.
Zártirányzékú puska.
Leányok:
1. Bozóki Tamara 7:05.
Fiúk: 1. Fekete Boldizsár 7:10, 2. Maus Márton 7:11 … 7. Karakó Milán 10:18, 8. Búza-Kiss Márk 11:00, Karakó Gergő 11:40.

Ifjúságiak.
Nyíltirányzékú (rugós) puska.
Leányok:
1. Csikász Panni 6:25.
Fiúk: 1. Kunos László 7:31.
Zártirányzékú puska.
Fiúk: 1.Kunos László 5:29 … 3. Kazai Fülöp 7:01.
Pisztoly.
Leányok:
1. Csikász Panni 7:22.

Juniorok.
Nyíltirányzékú (rugós) puska.
Leányok:
2. Bozóki Laura 7:50
Zártirányzékú puska.
Leányok:
1. Csikász Panni 5:49, 2. Bozóki Laura 6:19.

Felnőttek.
Zártirányzékú puska:

Nők: 3. Kanczler Zsófia 7:41.
 


Hirdetések