Nagy Dániel, 2023.04.17. | Kézilabda

Az évad legizgalmasabb része kezdődik vasárnap az NB I/B-s kézilabdázóink számára, akikre még öt bajnoki vár a bajnokság hajrájában; csapatkapitányunkkal, Pénzes Laurával beszélgettünk a sorozat kezdete előtt.

Fordulatosnak és kiegyenlítettnek is lehet nevezni a női kézilabda NB I/B 2022/23-as évadát, öt fordulóval a vége előtt az éllovas négyes (Kozármisleny KA 38 pont, Vasas SC 36 pont, Szombathelyi KKA 35 pont és Eszterházy SC – egy mérkőzéssel többet játszva – 34 pont) szűken követi egymást, komoly izgalmak várhatók a folytatásban. Egy dolog viszont biztos: ha mind az öt meccset sikerül megnyerni, első helyen jutunk vissza az élvonalba.

Emlékezhetünk, két évvel ezelőtt az akkor még két részre felosztott másodosztály keleti csoportját majdnem hibátlanul nyertük meg, a jelenlegi kiírás mezőnye viszont nagyobb és erősebb, minden héten a maximumot kell nyújtani a sikerhez.

Irányítónk, Pénzes Laura is kiemeli, ezt az évadot nem érdemes összehasonlítani a két évvel korábbival.

„Természetesen ennek az évadnak is úgy indultunk neki, hogy a lehető legtöbb meccset szeretnénk megnyerni, ám tudtuk, hogy a legutóbbihoz képest teljesen más versenyre kell számítanunk. Több csapat, ezáltal több bajnoki várt ránk: kimondottan hosszú évadról van szó, így várható volt, hogy a maximális lendületet nem tudjuk fenntartani – mondja a csapatkapitány. – Voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyeink, amit elég nehéz belül megélni, hiszen nem tudod, mikor éred el a holtpontot; mást nem is tudsz csinálni ilyenkor, csak rendületlenül készülni, majd remélhetőleg minél hamarabb átszakítani azt a bizonyos gátat. Ez történt az ősszel a Komárom elleni vereség után is, amikor kilencmeccses győzelmi sorozat következett.”
 



 

Tavasszal újabb hullámvölgy érkezett, a február közepétől számított bő egyhónapos periódusban öt meccsből kettőt nyertek meg a lányok, ráadásul az Orosháza és az Eszterházy SC ellen két fájó vereség is becsúszott.

„Rajtunk áll, hogy a stresszt pozitívan vagy negatívan fogjuk fel, szerintem ez a kulcsa mindennek. A legutóbbi, Komárom elleni idegenbeli rangadón éreztem, micsoda akarat és motiváció van a csapatunkban. Óriási volt a tét, mégis az első pillanattól irányítottuk az összecsapást, egy percig sem volt kérdés a két pont sorsa. A Pénzügyőr visszalépése miatt hosszú szünet után térünk vissza vasárnap a Kozármisleny ellen; kettős érzések kavarognak bennünk, hiszen jól jön a pihenés, fel tudunk töltődni, közben viszont mindennél jobban várjuk a folytatást, hiszen jó formába lendültünk az utóbbi hetekben. Mást nem tudunk tenni, nap mint nap készülünk, és tűkön ülve várjuk, hogy újra pályára léphessünk. Ha nyerünk idegenben, komoly lépést teszünk a bajnoki cím felé, de hozzá kell tenni, egyik hátralévő meccsünk sem lesz sétagalopp.”

Csapatunk utolsó öt mérkőzése az NB I/B-ben:

Április 23. 18:00
Kozármisleny KA–Vasas SC

Április 28. 17:00
Vasas SC–Gárdony-Pázmánd NKK

Május 6. 17:00
PEAC–Vasas SC

Május 13. 17:00
Vasas SC–DVSC-Schaeffler U19

Május 21. 18:00
Ferencvárosi TC U19–Vasas SC

Hirdetések