Jenkei Dániel, 2023.04.15. | Vízilabda

Nem játszott jól az A-Híd VasasPlaket, de így is sikerült kedvező eredményt elérni Savonában, az Eurokupa-döntő első meccsén.

Eurokupa-döntő, I. mérkőzés
RN Savona-A-Híd VasasPlaket 8-8 (3-2, 2-3, 2-1, 1-2)


Gólszerzőink Bátori 3, Randjelovics Sz. 2, Brguljan D., Edélyi, Gábor L.


Egészen fergeteges hangulat kerekedett szombaton 19 órára a savonai Zanelli-uszodában, a hazaiak megtöltötték a lelátókat, és igencsak komoly hangerőt produkáltak.

Annak viszont kifejezetten örültünk, hogy egy maroknyi Vasas-különítmény is érkezett, a játékosaink pedig egytől egyig azt mondták a meccs után, hallották a vízben az őket támogató rigmusokat is.
 


Kellett is a támogatás, hiszen utólag kimondható, nem játszottunk jól ezen a rendkívül feszült, igazi döntő-hangulatú összecsapáson.

Különösen támadásban sikerült haloványra a produkció, rengeteg előnyt, gólhelyzetet, és bónuszként két ötméterest is elpuskáztunk. Pedig ezen az estén a játékvezetőkre nem lehetett panasz, komoly mennyiségű emberelőnyt ítéltek meg a javunkra.

Az viszont mindenképpen dicséretes, hogy a kellő tűz megvolt Vasas-oldalon, ez pedig már "fél-sikert" jelentett ma.

Elsősorban a második félidőben sikerült a Savona kezdeti lendületét megtörni az egyre stabilabb védekezéssel és Mitrovics fontos védéseivel, az utolsó két negyedben csak három gólt kaptunk, de még így is több ízben kétgólos hátrányba kerültünk.

 

A hajrában aztán nekünk jött ki jobban a lépés, és végül Gábor Lőrincé lett az utolsó szó a találkozón, egy szép összjáték végén állította be a 8-8-as végeredményt.

Azt viszont nem lehet mondani, hogy felhőtlenül boldog volt mindenki a mieink részéről a lefújás után, pedig ez az eredmény igencsak biztató az április 29-i visszavágóra.
 

Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics is erről beszélt:

- Nem vagyok elégedett, dekoncentráltan és rengeteg hibával játszottunk, de végül még így is sikerült döntetlenre mentenünk a meccset. Ha csak ezt nézem, ez egy jó eredmény, hiszen minden esélyünk megmaradt, hogy a szurkolóink előtt megnyerjük a kupát két hét múlva. Volt azonban a mai meccsen sok olyan tényező, ami mellett nem mehetek el szó nélkül, a csapattal közösen meg kell vitatnunk, hogy miért sikerült így ez a mai meccs. Tanulnunk kell a hibákból, hiszen nagyon fontos feladatok jönnek.

 

Egy biztos, április 29-én, 18 órakor mindenkire szükség lesz a Komjádiban!
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

KÖZLEMÉNY
Kedves Vasas-szurkolók!
Sajnálattal értesültünk róla, hogy a tegnapi Savona-Vasas mérkőzés közben atrocitás érte az uszodában a helyszínen jelen lévő két hölgydrukkerünket.
Ezúton szeretnénk támogatásunkról biztosítani az érintett szurkolóinkat, a klubvezetés és a Vasas Szurkolói Klub pedig közösen megteszi a szükséges lépéseket a nemzetközi szövetségnél és a savonai klubnál is.
Emellett a VSZK-val közösen kárpótoljuk az érintett drukkereket az eltulajdonított zászlók és sálak miatt.
Még egyszer nagyon sajnáljuk a történteket, hajrá, Vasas!

Hirdetések