Nagy Dániel, 2023.04.14. | Birkózás

Az U15-ös leány és szabadfogású birkózók kiskunfélegyházi országos bajnokságán négy vasasos fiatal is dobogóra állhatott, a három győztesünk pedig az eredménnyel nagy lépést tett afelé, hogy ott legyen a nyáron rendezendő kaposvári korosztályos Eb-n.

Április első felében Kiskunfélegyházán álltak szőnyegre a serdülő birkózóink, akik a lányok és a szabadfogásúak országos bajnokságán mutathatták meg a tudásukat. A viadal egyúttal 2023 második válogatójaként is szolgált; az első, kaposvári állomáson eredményesen szerepeltek klubunk fiataljai, akik a múlt hét végén is bizonyítottak.

Négyen közülük az első válogató után ismét felállhattak a dobogó tetejére: Sillei Janka (39 kg), Pécsi Szebasztián (38 kg), Láng Vince (57 kg) Kiskunfélegyházán is verhetetlennek bizonyult, amivel újabb nagy lépést tettek afelé, hogy képviselhessék a júliusban Kaposváron megrendezendő serdülő Európa-bajnokságon a magyar színeket.

Mellettük Farnadi Mátyás harmadik, Balázs Péter pedig ötödik lett, míg a fiúk csapatpontversenyében 20 szerzett ponttal bronzérmes lett a Vasas.
 


 

„Három olyan versenyzőnk van, aki mindkét válogatón nyerni tudott. Biztosan nem jelenthetjük ki, hogy ott lesznek a hazai serdülő Eb-n, nem szeretnénk ezt elkiabálni, de ha semmilyen szerencsétlen közjáték nem történik, akkor részt vehetnek a kontinensviadalon – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Janka és Szebi esetében számítottunk a sikerre, talán papírformának is lehetne nevezni a diadalukat, míg Vincének már az első körben is kemény és szoros meccset kellett vívnia. Mindent megtesz a sikerért, céltudatosan készült az ob-ra, ő és a másik két győztesünk is megérdemel minden dicséretet. Farnadi Matyi kellemes meglepetést okozott a megméretésen, míg Balázs Peti hosszú kihagyás után versenyezhetett újra, örültünk a visszatérésének, nem sokon múlott, hogy dobogóra álljon. A folytatásban sem állnak meg a fiatalok, többek a válogatottal nemzetközi szinten is elindulhatnak, majd jön a nyári Eb!”


Hirdetések