Nagy Dániel, 2023.04.05. | Birkózás

Az alkalomra „átalakított” Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban rendezte meg birkózószakosztályunk a Búzás Károly-emlékversenyt, ami egyúttal az U17-es lányok és szabadfogású fiúk második idei válogatójaként is szolgált. Fiataljaink hat éremmel, közte három arannyal jelentkeztek.

Március második felében Dunakeszin az U17-es hazai birkózók első idei válogatóversenyét, amelyen Veress Bence mindkét fogásnemben aranyérmes lett, míg a szabadfogásúak között Arszunkaev Ahmad és Baráth Károly is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Április elején rendezte meg klubunk szakosztálya a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban a Búzás Károly-emlékversenyt, amely egyúttal a korosztály leány és szabadfogású fiú képviselőinek a második 2023-as válogatót jelentette. Baráth (51 kg), Arszunkaev (55 kg) és Veress (92 kg) ismét aranyérmet szerzett, míg Farnadi Mátyás (55 kg) második, Tóvölgyi-Krump Marcell (60 kg) és Munk Maja (65 kg) pedig harmadik lett. Kőhalmi Gábor (60 kg) és Barták András (65 kg) lemaradt a dobogóról, mindketten ötödikként fejezték be a versenyt.

A szabadfogású csapatpontversenyt szintén a klubunk nyerte, 34 egységet szerezve.
 


Arszunkaev Ahmad a dobogó tetjén, mellette az ezüstérmes Farnadi Mátyás és Wöller Ákos edző
 

„Három válogatóversenyt rendeznek a korosztálynak a világeseményük előtt, két válogatót és a magyar bajnokságot. A három duplázó – Bence esetében triplázó – fiú birkózónk már az ob előtt megmutatta, kell rájuk számítani; borítékolható, hogy bekerülnek a válogatottba. A  teljesítményükkel azért nem vagyok maradéktalanul elégedett, továbbra is bőven van hely a fejlődésnek, de az elsődleges célt, a győzelmet hozták – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Ákos. – Innentől kezdve már nem cél-, hanem főversenyre készülünk, ami az albániai Európa-bajnokság lesz. Összességében elégedettek vagyunk az eredményekkel; ha hasonló termést hoznak a – szintén általunk, a Sterbinszky-csarnokban megrendezendő – magyar bajnokságon, nagyon örülünk majd. Farnadi Matyi meglepetést okozott, serdülőként ért oda a második helyre, Munk Maját viszont sajnálom, megint az utolsó pillanatban úszott el a döntője. Házigazdaként speciális volt számunkra a verseny, szerencsére a szervezés gördülékenyen zajlott; ilyenkor a szülők és azok a sportolóink is kiveszik a részüket a munkából, akik nem versenyeznek az adott hétvégén. Az eseménnyel Búzás Károly emléke előtt tisztelegtünk, aki a szakosztályunk elnökének, Kacsó Tibornak volt az edzője.”


Hirdetések