Gy. Szabó Csilla, 2023.04.03. | Curling

Az idény utolsó hazai rangos felnőtt eseményén, az A ligás csapatbajnokságon taroltak a Vasas versenyzői, a hétvégi finálék négy résztvevő csapatából, három is klubunk színeit képviselte. A nőknél izgalmas házidöntőre került sor, amelyet a Vasas SC Nők nyert, a férfiaknál pedig a Vasas G-Force mérkőzött a Team Czermannal, és szerzett ezüstérmet.

Már az alapszakasz során is remekül teljesítettek együtteseink, hiszen a Vasas SC Nők, és a Hackers egyaránt kiemelkedett a hölgyek mezőnyéből, a Vasas G-Force pedig a férfiak között végzett a tabella élén.  Az elődöntők azonban itt is, ott is, a vártnál izgalmasabban alakultak. A Hackers meglepte az addig hibátlanul menetelő Vasas SC Nők csapatát, utóbbi azonban az FTC Girl Jam ellen javítva biztosította helyét a fináléban. Egyesületünk legjobb női versenyzői itt ismét egymással mérkőztek, s a két győzelemig tartó összecsapást végül a Vasas SC Nők nyerte. Igaz, a vasárnap késő esti második találkozó csak extra endben dőlt el a javukra.

„Már az ob elején sejtettük, hogy Patonai Ágnes együttese lesz a legnagyobb ellenfelünk ezen az ob-n – idézte fel a rajtot Jakab Zoltán, a Vasas SC Nők edzője, aki a szokásosnál is feszültebben követte a döntő mozzanatait. – A csoport meccsek során nem jött ki nekik olyan jól a lépés, azt a meccset nyolc-hatra hoztuk, a legjobb négy között azonban olyan fantasztikusan játszottak, hogy nem volt mit tennünk ellenük. A döntőre éppen ezért nagyon alaposan felkészültünk, levontuk az egy nappal korábbi meccs tanulságait. Az volt a célunk, hogy minél kevesebbet védekezzünk velük szemben, semmiképpen sem akartunk belemenni a sok köves játékokba. Már az első összecsapás is szorosan alakult, itt is, ott is voltak hibák, amelyekből végül mi jöttünk ki jobban. Végig ők irányítottak, a szerencse azonban minket segített. Sejtettük, hogy a második találkozón még agresszívabban fognak játszani, s ez így is történt. Próbáltuk minél kevesebb kőre kényszeríteni őket, ami az elején sikerült is, ennek ellenére szépen visszajöttek a meccsbe, s így csak az extra end döntött a javunkra. Utóbbiban már nagyon tisztán, szépen és taktikusan játszottunk, így megérdemeltük a győzelmet.”


Az ob-győztes Vasas SC Nők, Jakab Zoltán edzővel a díjátadást követően

 

Jakab Zoltán szerint igencsak megnehezítette a helyzetüket, hogy különböző okokból kifolyólag, folyamatosan változtatni kellett a csapat összeállításán. Az elvégzett munka azonban meghozta gyümölcsét, Szekeres Ildikó pedig óriási segítséget nyújtott a csapatnak a beugrásával. A klubhoz nemrégiben igazolt Kalocsai-van Dorp Vera is remekül beilleszkedett a közösségbe, s bár Joó Lindával már jól megértették egymást a közös vegyes csapat miatt, Szekeres Ildikóval még sohasem játszottak egy csapatban.

Valóban nem volt egyszerű ilyen rövid idő alatt megtalálni a kellő összhangot a lányokkal, de az eredmény azt bizonyítja, hogy ez végül remekül sikerült – jelentette ki elégedetten a Vasas SC Nők új kapitánya, Kalocsai-van Dorp Vera az aranyérem átvételét követően. – Ildikóval sok nagy csatát vívtunk korábban egymás ellen, de együtt most játszottunk először. Úgy érzem, nagyon jól ment a jég olvasása, és gyorsan kiismerten ki, hogyan dob. Igazából a mai napra állt össze teljesen a játékunk, szerintem mindkét meccsen uraltuk a mezőnyt, és igazából saját magunknak tettük nehézzé a találkozót.”

A női döntő remek egyéni és csapatteljesítményeket hozott, klubunk ezüstérmes együttesének kapitánya, Patonai Ágnes pedig elismerte, ennél jobban semmiképpen sem tudtak volna játszani, a maximumot hozták ki magukból:

Végig kiegyensúlyozottan és jól versenyeztünk, de ennél több nem volt már bennünk. Mi is végig tudtuk, hogy klubtársaink lesznek a legnagyobb riválisaink, ahogy azt is, hogy ellenük a legjobb formánkat kell hoznunk. Ez így is történt. Ezt a bajnoki címet tehát nem mi veszítettük el, hanem ők nyerték meg, egy nagyon magas színvonalú fináléban. Szívből gratulálok nekik!”


A Hackers kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett második a női csapatbajnokságban

 

A férfiak mezőnyében a Vasas G-Force rég nem látott magabiztossággal menetelt végig a mezőnyön, egyetlen vereséget szenvedett csupán el az alapszakaszban, majd szombaton délelőtt, az elődöntőben  a későbbi, finálés ellenfelétől, a Team Czermanntól kapott ki. A vasárnapi döntő második meccsén azonban hihetetlen izgalmak közepette harcolták ki az extra endet, vagyis a hosszabbítást. Ebben ugyan végül alulmaradtak, ám így is büszkék lehetnek a kitartásukra és harcosságukra.

Először nyertük meg az alapszakaszt, amiben végig nagyon jól játszottunk – értékelt Szabó Gergely, a Vasas G-Force kapitánya. – Viszont harmadszor maradtunk alul a döntőben, s úgy érzem, a játék képe alapján az idén voltunk a legközelebb a végső sikerhez. A vereségben nagy a felelősségem, a fontos dobásoknál nem tudtam eléggé koncentrálni, elment a figyelem és rontottam. A csapat azonban nagyon küzdött, mindenki alázatosan, végtelenül motiváltan játszott, minden kőért megdolgoztunk. Köszönjük a Vasasnak, valamint a családtagjainknak, hogy nyugodtan, kizárólag az előttünk álló feladatra koncentrálva készülhettünk fel az ob-ra!


A Vasas G-Force óriási csatában maradt le az aranyéremről

 

A Vasas curlingszakosztályának igazgatója, Dencső Blanka érthető büszkeséggel értékelt az egy arany- és két ezüstérmet hozó női és férfi csapatbajnokság után:

„Nagyon boldog vagyok, bevallom, a játéktudás alapján mindhárom csapatunkat a döntőbe vártam. És most igazából nem is az együttesekről van szó, hanem a régi, kiváló versenyzőinkről, akiket öröm a jégen látni, különösen ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtva. Ugyanakkor az újak és a fiatalok is eredményesen beépültek a csapatokba, ami azt is mutatja, hogy további szép jövő előtt áll a szakosztály. Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán kitartó munkájának folyamatosan érik be az eredménye, miközben a Hackerst is dicséret illeti az állandó, magas színvonalú teljesítményért. A G-Force esetében óriási dolognak tartom, hogy évek óta stabilan döntősök, az alapszakaszt pedig gyönyörűen hozták. Az ő esetükben azt a pici áttörést várjuk, amely egy nap az aranyéremben testesül majd meg. Ebben már csak azért is bízom, mert egy egységes, egymást támogató, kiváló közösséget alkotnak, amit ma a második meccsen be is bizonyítottak. Sok sikert kívánunk az ob-győzteseknek, akik a következő szezonban az Európa-bajnokságon képviselhetik hazánkat!”


Országos Csapatbajnokság. A Liga. Kamaraerdei Curling Centrum.
Nők.
Az alapszakasz végeredménye:
1. Vasas SC Nők 10 pont, 2. Hackers 8., 3. FTC Girl Jam 4., 4. SSC Nők 5., 5. UTE Nők 5., 6. Ice Baby 0.
Elődöntők: Hackers – Vasas SC Nők 8-5; Vasas SC Nők – FTC Girl Jam 10-4;
Döntő.
1. mérkőzés: Vasas SC Nők – Hackers  7-6; 2. mérkőzés: Vasas SC Nők – Hackers 8-7.
Végeredmény: 1. Vasas SC Nők (Joó Linda, Kalocsai-van Dorp Vera, Nagy Laura Karolina, Orbán Hanna Regina. Tartalék: Tóth Csősz Orsolya, Szekeres Ildikó. Edzők: Jakab Zoltán, Nagy Gyöngyi), 2. Hackers (Tatorján Írisz, Mercz Dóra, Patonai Ágnes, Tóth Teodóra. Tartalék: Bardócz-Bencsik Mariann).

Férfiak:
Az alapszakasz végeredménye:
1. Vasas G-Force 8 pont, 2. Team Czermann 8., 3. FTC Fatherock 6., 4. UTE United Leads 4., 5. FTC Jaguars 4., 6. PTSE Titánok 0.
Elődöntők: Team Czermann – Vasas G-Force 8-4; Vasas G-Force – FTC Fatherock 8-6.
Döntő:
1. mérkőzés:
Team Czermann – Vasas G-Force 6-4; 2. mérkőzés: Team Czermann – Vasas G-Force 9-8.
Végeredmény: 1. Team Czermann, 2. Vasas G-Force (Szabó Gergely, Miklós Nándor, Nagy György, Besnicz Péter. Tartalékok: Lendvay Tamás, Barna Krisztián).


Hirdetések