Nagy Dániel, 2023.04.02. | Kézilabda

A lehengerlő első félidei játékunknak köszönhetően a félidőben már tízgólos előnyben voltunk, a folytatásban pedig tovább növeltük a különbséget; a feljutás szempontjából kulcsfontosságú pontokat szereztünk a Komáromi VSE ellen.

NB I/B, 23. forduló

Komáromi VSE–Vasas SC 25–36  (9–19)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) 2, Imrei 2, Pénzes 4, Speth 1, Dombi 10, Szilovics 7, Lengyel 3. Cserék: Oláh 2, Bánhidi 2, Gaschler 2, Nagy Zs 1., Blaubacher, Györfi, Domokos, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/0 , ill. 2/0  


A múlt heti, Levendula Hotel Algyő ellen aratott győzelem után már csak hat mérkőzés volt hátra a kézilabdacsapatunknak az NB I/B 2022/23-as évadából. Tudtuk, hogy a hátralevő találkozók egytől egyig kulcsfontosságúak lesznek a feljutás szempontjából, hiszen rendkívül sűrű az élmezőny, ráadásul szombaton a közvetlen riválisok közül a Kozármisleny KA és az Eszterházy SC is nyerni tudott, így mi sem hibázhattunk a 23. fordulóban.

A hatos sorozat első állomása Tatabánya volt, ahol a tabellán ötödik Komáromi VSE fogadta vasárnap este az együttesünket. Nem várt könnyű összecsapás a lányokra, ősszel épp az ellenfelünk törte meg a csarnokunkban a bajnoki veretlenségünket. Az utóbbi hetek hullámvasútszerű teljesítményével (az elmúlt hat meccsen három siker mellett egyszer döntetlent játszottunk, kétszer pedig kikaptunk) kapcsolatban a beharangozóban Szilovics Fanni kiemelte, a támadójáték működött, a védőmunkán viszont volt mit javítani.

„Mindenki érzi, hogy hatalmas a tét, ennek megfelelően látom a lányokon a motivációt” – fogalmazott az átlövőnk.

Nem a levegőbe beszélt: az első támadásból Dombi Katalin rögtön betalált, amit a hazaiak még kiegyenlítettek, ám nem kellett sokat várni, hogy három- (5. perc), majd négygólos (7. perc) előnynek örüljünk, aminek felépítésében óriási szerepe volt a kemény védőmunkának. A defenzív játék pedig a folytatásban is jól működött, közel tíz percig nem tudta bevenni a kapunkat a hazai csapat, ebben a periódusban viszont ötöt is szereztünk, így ekkorra nyolc góllal lógtunk meg, 11–3 állt az eredményjelzőn – álomszerű kezdés, a tétnek megfelelő játékkal. A már említett beállónk bombaformában kezdett, kevesebb mint negyedóra alatt már öt találatnál járt, ám többen is gólerősen játszottak, köztük a kapusunk, Zsigmond Panna, aki az első félidő végén gyors egymásutánban kétszer is célba vette a komáromiak üres kapuját – mindkétszer sikerrel. Végül tízgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (19–9), elöl és hátul is jól működött a gépezet.
 


 

A folytatásban sem dőltünk hátra, sőt tovább növeltük az előnyünket: három alkalommal már tizenhárom találat is volt a csapatok között, egy pillanatig sem forgott kockán a két pont megszerzése, egyedül a különbség volt kérdéses. A padról érkező játékosaink is jól szálltak be, mindenki kivette a részét a magabiztos győzelemből. A legeredményesebb játékosunk a hibátlanul tüzelő Dombi Katalin lett, aki tízszer talált a hazai kapuba, őt Szilovics Fanni követte hét góllal.

Kulcsfontosságú pontokat szereztünk a feljutás szempontjából, a sikerrel visszavettük az első helyet a nálunk eggyel kevesebb meccset játszó Kozármislenytől, amely még mindig a legjobb mérleggel áll az elvesztett pontok tekintetében. Az Eszterházy SC két, a – szintén eggyel kevesebb bajnokin pályára lépő – Szombathelyi KKA három ponttal követ minket.

Kijelenthető tehát, remek formába lendültünk a félév rangadója, vagyis a Kozármisleny elleni idegenbeli találkozó előtt. A következő hetek legfőbb feladata ennek fenntartása lesz, ugyanis az összecsapást április 23-án, vasárnap rendezik az ellenfél csarnokában, ami előtt már nem játszunk több bajnokit.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Az év eddigi legjobb hangulatát idézték elő a szurkolók; eddig is kitettek magukért, de ma különlegessé tették a mérkőzésünket! Nagyon jó összetételű, rutinos játékosokból álló ellenfelet győztünk le. Ami a csapatom játékát illeti, ilyen fegyelmezett és egymásban vakon megbízó játékra van szükségünk a sikerhez! Erre épül a fegyelmezett végrehajtás, amit a lányok ma gyönyörűen bemutattak, az első perctől az utolsóig. Közös a siker: a lányok vannak pályán, nekik kell megvalósítani az elképzeléseket. A motiváció adott; a kölcsönös bizalomra és egymás segítésére épülő védelem és támadójáték hozta a győzelmet, amely során minden játékosom nagyon fontos szerepet töltött be. Sosem emelek ki senkit, de most szeretnék, ez pedig nem más mint a CSAPAT!”


Hirdetések