Jenkei Dániel, 2023.04.01. | Vízilabda

Borzasztóan kezdett az A-Híd VasasPlaket a Honvéd elleni meccsen, utána viszont jó játékkal és hatalmas szívvel sikerült visszajönni, aminek három pont lett a jutalma.

OB I, 21. forduló
Endo Plus Honvéd-A-Híd VasasPlaket 8-9 (2-0, 2-4, 1-3, 2-2)

Gólszerzőink: Konarik Á. (4), Sedlmayer T. (2), Nagajev I., Randjelovics Sz., Sélley-Rauscher D.


A legrosszabb Honvéd elleni emlékek sejlettek fel nagyon hamar bennünk szombat este a Kőér utcában, hiszen a támadásban finoman szólva is haloványan kezdő csapatunk pillanatok alatt 3-0-ás, majd 4-1-es hátrányban találta magát Szivós Márton fiai ellen.

Már a meccs előtt is tudtuk, hogy nehéz lesz, ezután pedig aztán pláne az lett, főleg látva, hogy mennyire felszívták magukat a hazaiak erre a találkozóra.

A folytatásban Konarik és Randjelovics góljai, illetve a gólörömeik intenzitása alapján azért végre az is feltűnt, hogy a mieinkben is van spiritusz, és bár a második negyedtől kezdve is akadtak bőven hibák a játékunkban, mégis egyértelműen sikerült nyakon ragadnunk az ellenfelet...

Konarik Ákos remek gólokkal vezényelte a felzárkózást, és Szlobodan Nikics húzása is bejött, miután már a meccs elején cserélt a kapuban, hiszen a beszálló Mizseivel szemben alig-alig találták az ellenszert Hosnyánszkyék.

Sima menet persze így sem lett, sőt...

A negyedik negyedre ugyan egygólos vezetéssel fordultunk, de a kegyelemdöfést csak nem sikerült bevinni, így még az utolsó támadásnál is az ikszért jöhetett a Honvéd, ráadásul fórban...

Mizsei azonban megint védett, így megszereztük a fontos három pontot, és hibátlanul zártuk az Eger-BVSC-Honvéd hármas elleni meccseket. Márpedig a csapat korábbi, hullmázóbb formáját tekintve, ezt igencsak meg kell becsülni.

Megállás azoban nincs, a csapategységet is biztosan építő siker(ek) után kedden már a Kaposvárt fogadjuk a Komjádiban, csütörtökön pedig Pécsre utazunk.
 

Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics így nyilatkozott a meccs után:

- Elismerésem a Honvédnak, egy nagyon jó, fiatal csapat, ezt ma is megmutatták. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű itt nyerni, és ez maximálisan így is lett. Annak örülök, hogy a mai este dinamikája pont fordított volt, mint a Komjádiban. Akkor mi vezettünk 7-5-re, és onnan fordított a Honvéd, most viszont mi tudtunk a végén élesebbek lenni. Ez mindenképpen előrelépés számunkra. Persze ettől még komoly probléma volt, hogy a meccs elején nagyon gyenge lövőszázalékot mutattunk, és több ziccert is kihagytunk. Egy időkérés során aztán sikerült átbeszélni, hogy mit kéne játszani ez ellen a Honvéd ellen, és sikerült visszajönnünk a meccsbe.



Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések