Gy. Szabó Csilla, 2023.03.28. | Kosárlabda

Harmincöt percig egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokcsapatnak Sopronban. Az első félidőben többször is jutottunk vezetéshez. A hajrában azonban kijött az éllovas nagyobb tudása, így 1-0-as vezetéssel érkeznek pénteken Pasarétre. 

TIPPMIX NŐI NBI/A. Rájátszás az 1-8. helyért. 1. mérkőzés.

Sopron Basket − Vasas Akadémia 84-64 (17-16, 21-16, 20-16, 26-16)

Sopron: Turner (15), Fegyverneky (6), Varga (13), Magbegor (25/3), Czukor. Csere: Kunek (10/6), Böröndy (3), Stankovic (10), Sitku (2).

Vasas: Madár E. (4), Papp (9/3), Pardee (17/3), Nunn (16), Tóth (8). Csere: Smailbegovic (4), Budácsik, Szerencsés (2), Salamon (4).


Az alapszakasz utolsó fordulójában, Pécsett, meglepetés-vereséget begyűjtő kupagyőztes, valamint a tabella éllovas Sopron otthonában kezdtük meg a rájátszást. Akadémistáink épp ellenkező lelkiállapotban várták az első találkozót, hiszen a BKG ellen, jó játékkal aratott győzelemmel harcolták ki a play-offban szereplés jogát.

Az első negyed hűen tükrözte a közvetlen előzményeket. Az első kosarat ugyan a házigazdák szerezték Turner révén, Schaquilla Nunn néhány másodperccel később már válaszolt is. S bár a folytatásban a soproniak némileg ponterősebbek voltak nálunk, a negyedik perc végén Madár Eszter második duplájával egypontos vezetéshez jutottunk (9-8). Ezt követően felváltva estek a kosarak, s a játékrészt nagyon szorosan hozta csak a bajnokcsapat (17-16).

A másodikban is méltó ellenfelei voltunk a Sopronnak, a negyedik percben Tóth Orsi duplájával jutottunk ismét vezetéshez, majd Nunn kosarával három pontosra növeltük az előnyünket. Megtartani azonban nem tudtuk, így a félidőre már hatpontos hátránnyal vonulhattunk.


Schaquilla Nunn óriási csatákat vívott a soproni védőkkel a palánk alatt

Akadémistáink a szünet után sem adták fel a küzdelmet, Papp Klaudia, Nunn és Katrina Pardee kosaraival két pontra sikerült felzárkóznunk. Fordítani azonban nem tudtunk, a házigazdák mindig jó időben kapcsoltak rá, és szereztek vezetést, ami a negyed végére már tízpontosra nőtt.

A hajrába láthatóan fáradtabban érkeztek kosárlabdázóink, akikből nagyon sokat kivett az addigi nagy küzdelem. A negyed elején még többször is megpróbálták ledolgozni hátrányukat, ám a soproniaktól mindig időben jött a válasz. A 35. perctől viszont folyamatosan nőtt a bajnokcsapat előnye, s végül húsz ponttal nyerte a párharc első mérkőzését.

A visszavágót pénteken 19:15-kor Pasaréten játsszák.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Felvettük a versenyt a Sopronnal, amit elterveztünk, amire készültünk, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani. Próbáltuk erőteljesen védeni a festéket, de közel ötven pontot kaptunk erről a területről. Ellenfelünk jól használta az erősségeit, nehéz ezt ellensúlyozni. Ennek ellenére jó meccset játszottunk!”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a Sopronnak! Örülök és büszke vagyok a csapatomra, hogy harmincöt percig partiban tudtunk lenni. Ezt követően két perc leforgása alatt kaptunk nyolc-tíz pontot, ami megpecsételte a sorsunkat. Remélem, hogy pénteken ugyanezt az energiát tudjuk majd nyújtani és meglátjuk mi sül ki belőle.

Fotók: hunbasket


Hirdetések