Jenkei Dániel, 2023.03.22. | Vízilabda

Egészen fantasztikus hangulatban, motivált és összeszedett játékkal nyert hattal az A-Híd VasasPlaket a Panioniosz ellen a Komjádiban, így készülhetünk az Eurokupa fináléjára, amelyben az olasz Savonával találkozunk majd.

Eurokupa-elődöntő, visszavágó
A-Híd VasasPlaket-Panioniosz 12-6 (2-1, 4-1, 3-2, 3-2)

Komjádi-uszoda, 900 néző

Gólszerzőink: Bátori B. (3), Nagajev I. (3), Sedlmayer T. (3), Randjelovics Sz. (2), Konarik Á.

Továbbjutott a Vasas 20-15-ös összesítéssel.


"Fergeteges hangulatban Eurokupa-döntőbe jut a Vasas..."

Ez bizony még nem a tudósítás része, hanem a beharangozónkban írtuk tegnap, de akár a szerda este tökéletes összefoglalása is lehetne a mondat, hiszen legnagyobb örömünkre a lehető legjobb forgatókönyv érvényesült a Panioniosz elleni Eurokupa-elődöntő visszavágóján.

Először a hangulatról: a szezon eddigi fontos hazai nemzetközi meccseihez hasonlóan ismét sokan kijöttek a Komjádiba, de egyértelműen ma volt a leghangosabb a Vasas-tábor, ez most már abszolút a régi szép időket idézte. Libabőrös is lett az ember sokszor a meccs során...

 


Persze szükség is volt erre a támogatásra, hiszen a görögök beváltották ígéretüket, és megérkezett Athénból az ötven vendégultra, akik előtt egyébként le a kalappal, hiszen vesztett helyzetben is fantasztikusan biztatták az övéiket, és nagyban hozzájárultak a parázs hangulathoz.

És akkor a meccsről, hiszen a vízben is a legjobb forgatókönyv érvényesült. 

Az első negyedben még ugyan akadozott a gépezet kicsit támadásban, ugye a kezdeti idegesség... A védekezésünk viszont elképesztően stabil volt. A Konarik Ákos gólja utáni gólöröm pedig arról is tanúbizonyságot adott, hogy a motivációs szint is a helyén van. Persze ilyen szurkolók előtt legyen is...
 


A második felvonásban pedig aztán az a bizonyos gólzsák is kinyílt, akkor elsősorban Bátori és Nagajev vezérletével, a nagyszünetben így már 6-2-re vezettünk, ami igencsak komfortos érzést keltett.

Tényleg jó volt egyébként végignézni a lelátón, a régi motorosok mellett fiatal arcokat is láttunk a drukkerek között, akik a mai élmény után biztos, hogy legközelebb is kijönnek megnézni a csapatot. Ott voltak a vízilabda, sőt a magyar sportélet egyes prominens szereplői is, nem utolsósorban pedig női röplabda és kézilabdacsapatunk több játékosa is feltűnt a lelátón, ahogy más sportágaink képviselői is drukkoltak a pólósfiúknak. Az a bizonyos Vasas család, ugye...
 


A második félidő aztán egy fokkal szorosabbra sikeredett, de azért ezt a két negyedet is sikerült hozni, és láthatóan már az idővel is játszott az A-Híd VasasPlaket. Izgulnunk pedig nemigen kellett.

A korábban említett gólszerzők mellé Sedlmayer is felnőtt, aki háromig jutott ma, a végén két távoli, üreskapus góllal. A védekezés kapcsán pedig az egész csapat igencsak dicsérhető, élükön a fantasztikus formában védő Braniszlav Mitroviccsal.

Így aztán a vége 12-6-os Vasas-siker lett, összesítésben pedig ugye 20-15, így mondhatjuk, hogy magabiztosan masíroztunk be az Eurokupa döntőjébe.

 


Ez azt is jelenti, hogy húsz év után lesznek ott vízilabdázóink európai fináléban, egyúttal pedig annak is örülhetünk, hogy legalább egy ilyen csodás (sőt, vélhetően még ütősebb...) atmoszférájú meccs még vár ránk a szezon során a Komjádiban.

A fináléban egyébként az olasz Savona csapatával találkozunk, akik óriási csatában, az utolsó percekben bizonyultak egy góllal jobbnak a Triesztnél. A következő napokban az is eldől, hogy itthon vagy idegenben kezdjük-e majd az áprilisi döntős csatát.

Most azonban még élvezzük a szerda estét, mert ma  megint igazán jó volt vasasosnak lenni!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések