Jenkei Dániel, 2023.03.19. | Labdarúgás

Egyre reménytelenebb a Vasas FC számára a bennmaradásért folytatott harc, miután a Paks is győztesen távozott az Illovszky-stadionból.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Vasas FC-Paks 2-3 (0-1)


Illovszky Rudolf Stadion, 1595 néző

Vasas FC: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Deutsch, 74.) - Hidi (Hidi M, 58.), Berecz, Urblík (Ihrig-F., 47.) - Holender, Balogh (Szalai, 47.), Szilágyi (Sztojka, 74.)
cserék: Dombó, Litauszki, Ihrig-F., Hidi M, Hinora, Ódor, Baráth, Sztojka, Cipf, Deutsch, Zimonyi, Szalai
vezetőedző: Kondás Elemér

Paksi FC: Nagy - Vas, Kinyik, Szabó - Osváth, Papp (Haraszti, 64.), Windecker (Nyári, 91.), Balogh, Bőle (Sajbán, 47.) - Hahn (Böde, 47.), Varga (Haris, 71.)
cserék: Balázs, Tamás, Sajbán, Haraszti, Böde, Skribek, Gyurkits, Kovács, Nyári, Haris, Gévay
vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Holender (81.), Berecz (90.), ill. Hahn (24.), Böde (55., 74.)

Sárga lap: Szivacski (15.), Otigba (22.), ill. Papp (21.)


Hiába ejtettük ki őket a kupából, nem tűnt kellemes ellenfélnek a Bognár György által dirigált, és igencsak hatékony támadófocit játszó Paks a kiesés ellen menekülő Vasas FC számára.

A vasárnap ebéd utáni találkozón huszonnégy perc után előnybe is kerültek a vendégek, és bár ezután volt sanszunk az egyenlítésre, a szerencse sem volt a mieinkkel. Elég, ha csak Hidi bődületes kapufájára gondolunk...

A második félidőben aztán jött a sokadvirágzását élő Böde, aki kétszer is mattolta Uramot, így igencsak síri hangulat alakult ki a Fáy utcában. Ezen pedig az sem segített sokat, hogy az utolsó tíz percben Holender és Berecz góljaival sikerült visszajönnünk 3-2-re, de valljuk be, az egyenlítés nem igazán volt benne a játék képében.

A vereséggel így még jobban eltávolodott a megváltást jelentő tízedik hely, konkrétan nyolcpontos hátrányban vagyunk már.


Hirdetések