Nagy Dániel, 2023.03.18. | Kézilabda

Az első húsz percben a csapatunk játszhatott előnyből, ám fordított a hazai pályán játszó Eszterházy SC, a hajrára pedig a rengeteg kapott gól miatt már nem maradtak izgalmak; pont nélkül maradtunk az NB I/B 21. fordulójában.

NB I/B, 21. forduló

Eszterházy SC–Vasas SC 37–34 (20–18)

Vasas SC: Kurucz (kapus), Domokos 4, Speth 3, Pénzes 1, Dombi 6, Szilovics 4, Oláh 6. Cserék: Györfi 6, Lengyel 2, Nagy Zs. 1, Blaubacher 1, Imrei, Gaschler, Bánhidi, Sárkány, Zsigmond (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 6 perc  
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3  


Bár mindegyik bajnoki győzelemért két pont a jutalom, mégis kiemelt jelentőségű bajnoki következett az NB I/B 21. fordulójában a kézilabdacsapatunk számára. Az évad előtt az egyik legnagyobb rangadónak kikiáltott, Eszterházy SC elleni tavaszi összecsapás két, egyaránt a feljutásért küzdő együttes párharcát hozta: a játéknap előtt az egriek a harmadik, míg a vasasos lányok – a Kozármislennyel azonos pontszámmal – az első helyen álltak a tabellán, négy egység különbséggel.

A vízilabda OB I-ben Vasas–Eger meccset rendeztek szombat délután: a Komjádiban góldús ütközet végén mi ünnepelhettünk, ehhez hasonlóan az Eszterházy Károly Egyetem sportcsarnokában sem spóroltak a kézilabdázók a találatokkal, a „tűzijátékból” azonban mi jöttünk ki rosszul.

Pedig a kezdésre nem lehetett panasz: magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Szilovics Fanni az első támadásunkból megszerezte a vezetést, és bár mindkét kapuba potyogtak a gólok (negyedóra elteltével együttesen már 23-nál jártak a csapatok), a hazaiak egyszer sem tudtak előnybe kerülni, ők futottak az eredmény után. Egészen a 20. percig: ekkor az egriek bő egy minutum alatt háromszor is betaláltak, átvették a vezetést, amit meg is tartottak a félidei szünetig (20–18). Az első játékrész második felében két, egyenként több mint négyperces gólnélküli periódusunk is volt, ez a rengeteg kapott találat mellett nem fért bele.
 


 

Reménykedhettünk benne, hogy a fordulás után megváltozik a játék képe, ám hamar még nagyobb különbség alakult ki a hazaiak javára: néhány perc után már 24–20 állt az eredményjelzőn, amiből még vissza tudtunk jönni egygólos távolságra (bő negyedórával a végső dudaszó előtt 27–26-ra mentek az egriek), ám ekkor kinyílt az olló. Három perc sem kellett, hogy sorozatban négyszer találjon be a házigazda, az utolsó tíz percnek pedig már mínusz hatról mentünk neki – csoda kellett volna a pontszerzéshez. A végén Györfi Dóra és Oláh Kyra (akik Dombi Katalinnal holtversenyben a legeredményesebb vendégjátékosok lettek 6 góllal) még kozmetikázott az eredményen, a vége 37–34 lett.

Az őszi döntetlen után tehát idegenben sem sikerült legyőzni az Eszterházy SC-t, amely így két pontra megközelítette a csapatunkat. Még fájóbb, hogy a Kozármisleny előtt ott a lehetőség a szökésre, a mai győzelmükkel (a Gárdonyt verték otthon) továbbra is pontazonossággal állnak az élen, ám eggyel kevesebb mérkőzést játszva.

Együttesünk jövő hét szombaton a Levendula Hotel Algyő csapatát látja vendégül az NB I/B 22. fordulójában.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Harmincnégy lőtt góllal mérkőzést kellene nyernünk még vendégként is. A harminchét kapottnak viszont egyszerű oka van: a kapusteljesítményünk mellett a védekezésben megszokott összhang sem volt meg. Az Eger jól játszotta le a hét a hat elleni támadójátékot, amivel szemben csak nagyon rövid szakaszokban tudtunk eredményesek lenni. Emellett sok lehetőségünk volt üres kapura dobni, ebből azonban mindössze egyet sikerült gólra váltani. Mindent megpróbáltunk. Védekezésben is több különböző felállásban, különböző taktikával kísérleteztünk, de nem sikerült megoldani a feladatokat; ez a fizikai fáradtság mellett érzelmileg is rengeteget vett ki a csapatból. Gratulálni kell az Egernek, mi pedig magunkkal foglalkozunk, mert egy újabb nehéz mérkőzés következik.”


Hirdetések