Nagy Dániel, 2023.03.15. | Röplabda

Ismét a korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok havi teljesítményét; a játékosok februárban sem pihentek.

U12 I.osztály (edzők: Deák Ferenc és Tormási Orsolya)

Edzői értékelés: a hosszú utazás új még a gyerekeknek, így sokat kivett belőlük; új a környezet, új a kihívás számukra. A csapat egyik fele nagyon szépen és koncentráltan játszott, alkalmazta az edzésen tanult technikai és taktikai elemeket. Sajnos a többiek dekoncentráltak voltak. A szülők ilyen messzire is elkísértek minket, sokat támogatták a csapatot! Sajnos sérülés is nehezítette a feladatunkat, Liliennek gyors gyógyulást kívánok!

Játékosok: Soós Lilien, Barna Lili, Tököli Julianna, Tököli Borbála, Sebők Lora, Torma Dorottya, Tyihák Franciska
Edző: Deák Ferenc

SZOSI A–Vasas B 3:0

Vasas B–MTK Kék 1:2

A Vasas A Nyíregyházára motiváltan érkezett, remek formában játszott. A támadások kiemelkedően jók voltak, nem volt elveszett labda védekezésben. Előjött, amiket edzésen gyakorlunk.

Játékosok: Dembovszkij Viktória, Imre Viola, Huszár Luca, Horváth Réka, Horváth Léna, Molnár Zoé Edző: Tormási Orsolya

UTE Lila–Vasas A 0:3

Nyíregyháza–Vasas A 0:3

A középszakasz első fordulójában sajnos az ág is húzta a csapatot, voltak játékosok, akik lebetegedtek a héten, volt, aki a bemelegítés alatt sérült meg. Ezek a tényezők sajnos rányomták a bélyegét a versenynapra. Pedig az utolsó edzésnapon az MTK-val játszottunk edzőmérkőzést, amelyen biztató jeleket mutattak a fiatalok. Sajnos nem sikerült, edzünk tovább, hogy téthelyzetben is kijöjjön a gyerekekből az a tudás, amit edzésről edzésre gyakorlunk.

MTK Kék–Vasas B 3:0

Vasas B–Szosi A 0:3

Vasas B: Mészáros Borka, Sebők Lora, Jankó Zorka, Barna Lili (megsérült a bemelegítés alatt jobbulást kívánuk), Tököli Borbála, Turda Lili, Tyihák Franciska
Edző: Tormási Orsolya

Vasas A–UTE Lila 0:3

Vasas A–Nyíregyháza 0:3

Vasas A: Dembovszkij Viktória, Imre Viola, Horváth Réka, Horváth Léna, Kalovits Léna (sajnos még sérült volt, de eljött) Török Szófia, Molnár Zoé
Edzők: Tormási Orsolya, Szijjártó Csilla


U13 Piros I.osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: február 5-én az országos bajnokság első osztályú versenyében a Békéscsaba és az UTE csapatát fogadtuk a Folyondár utcában. A BRSE ellen szépen játszottak a lányok, sikerült szettveszteség nélkül győznünk. Az UTE ellen dekoncentrált volt a csapat nagyobbik része, ám a többiek nagyszerűen küzdöttek, végül bebiztosítottuk a győzelmet. 

Vasas Piros–BRSE Fehér 3:0

Vasas Piros–UTE Lila 2:1

Február 19-én az MTK és a Nyíregyháza csapatát fogadtuk a Folyondár utcában. Az MTK elleni mérkőzést összeszedetten és odafigyelve kezdték a lányok, végül domináns győzelmet ünnepelhettünk. A Nyíregyháza elleni mérkőzésen sikerült betartani a taktikai utasításokat. Nagyon szépen helytálltak, végig küzdöttek a játékosok, így szettveszteség nélkül zártuk a napot!

Vasas Piros–MTK  3:0

Vasas Piros–Nyíregyháza  3:0


U13 Kék II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: február 5-én került megrendezésre a II. osztály következő fordulója, az MTK és az NBARA1 volt az ellenfelünk. Az első meccsen az MTK ellen nagyon szép játékot mutatva sikerült 3:0-ra megnyernünk a mérkőzést. Következett a második meccs, ekkor viszont teljesen más arcát mutatta a csapat, nem a saját játékunkat vittük fel a pályára, nem tartották be a lányok a taktikai utasításokat, így ezt a meccset elvesztettük 3:0-ra.

Vasas Kék–MTK 3:0

Vasas Kék–NBARA1 0:3

Február 19-én ismét hazai rendezésű forduló következett. Elsőként a BVSC ellen léptünk pályára, szép játékkal 2:1 arányban tudtunk diadalmaskodni. Következett a Szeged együttese, akik ellen ismét teljesen más arcát mutatta a csapat, rengeteg hibával, bátortalan játékkal. Ebben még javulnunk kell.

Vasas Kék–BVSC 2:1

Vasas Kék–Szeged RSE Narancs 1:2


U15 OGYB I. osztály, Piros (edzők: Szappanos Máté és Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a középszakaszban a BRSE elleni első játszmában nehezen találtuk a megoldásokat, meggyűlt a bajunk az ellenfél agresszív nyitásaival. A végjátékot szorosan, de sikerült megnyernünk, a második szettől minden játékelemben feljavultunk, és simábban nyertük a szetteket. A SZOSI ellen sikerült magabiztosan és nagyon lelkesen játszani.

Vasas Piros–BRSE 3:0

Vasas Piros–SZOSI 3:0

Egy héttel később a Jászberény ellen agresszív és pontos játékkal simán nyertünk. A második mérkőzésen a szintén első osztályban szereplő Vasas Kék ellen az első két játszmában nagyon feszülten és görcsösen játszottunk, ebből fakadóan rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ám szoros végjátékokban nyertünk. A harmadik játszmára nyugodott meg és oldódott fel a társaság, ezért sikerült simán nyernünk ezt a játszmát.

Vasas Piros–Jászberény RK 3:0

Vasas Piros–Vasas Kék 3:0


U15 OGYB I.osztály, Kék (edzők: Deák Ferenc, Szijjártó Csilla)

Edzői értékelés: a harmadik fordulóban az UTE csapata stabilabb volt és keveset hibázott. Bátortalan volt a játékunk, az izgalom sok szituációban felülkerekedett a csapaton. Nagyon biztonsági játékot játszottunk, amivel az első osztályban, főleg ilyen ellenfél ellen nem lehet nyerni.

UTE Lila–Vasas Kék 3:0

Korábban többször is találkoztunk a Gödöllővel, de sosem téthelyzetben. Sajnos a mai napon a csapatunk mélyen a tudásszintje alatt teljesített. Hullámvölgyben vagyunk, de dolgozunk tovább, hogy jobbak legyünk. Gratulálok az ellenfeleinknek, megérdemelten nyertek. Nem csüggedünk, edzünk tovább!

Vasas Kék–Gödöllői RC 0:3

A negyedik körben a Jászberény ellen nagyon jól kezdtük a meccset, tízpontos előnyünk is volt. Ezután rövidzárlat következett, így az első szettet elrabolta a JRK. A második szettben megnyugodtunk, szépen lassan belejöttek a lányok a játékba. Fordítottunk, és megszereztük az újabb győzelmünket a bajnokságban. Gratulálok a csapatomnak és a JRK-nak is.

JRK–Vasas Kék 1:3

Nagyon pörgősen és összeszedetten kezdtük a mérkőzést a Vasas Piros ellen. Mindent egy lapra feltéve harcoltunk, fej-fej mellett haladtunk. A harmadik szettől dominált a jobb csapat, mi fejben elfáradtunk. Büszke vagyok az együttesemre a mutatott játék miatt, ezzel ki lehet kapni. Gratulálok a Vasas Pirosnak!

Vasas Kék–Vasas Piros 0:3

Az ifjúsági Budapest Bajnokságban mind a négy februári mérkőzésünket veretlenül zártuk. Fiatal csapatunk helyt áll az idősebbek között is! Sokan kaptak játéklehetőséget, olyanok is, akik eddig kevesebbet, ám éltek vel. Gratulálok a csapatomnak! A cél, hogy az alapszakaszban az első négyben zárjunk, hogy erősebb meccseket játszhassunk a folytatásban.

Vasas serdülő–BTDSE Dunaharaszti 3:0

Palota ifi–Vasas serdülő 1:3

Vasas serdülő–Közgáz ifi B 3:2

UTE serdülő–Vasas serdülő 2:3


U15 OGYB II. osztály (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: a februári első fordulónkra Szombathelyen került sor, az ellenfelünk a TRSE csapata volt. Hosszú idő után sikerült szervezett és jó játékkal mérkőzést nyerni, 3:0 arányban. Az egész mérkőzésen stabilan nyitottunk és fogadtunk. Ezzel lehetőség nyílt a szezonban eddig keveset játszó játékosok szerepeltetésére, akik szépen helytálltak. Ezt követően a tabella másik végén álló ellenféllel kellett megküzdenünk. A SZOSI B csapatával az első szett végéig partiban voltunk, azonban egy jó nyitássorozattal végül jelentős különbséggel nyerték az első szettet. majd a folytatásban sem lassítottak. Remek nyitásokkal bombáztak minket, amiből alig tudtunk támadást építeni, ezt pedig kegyetlenül kihasználták a visszatámadásokkal. A játék összképe viszont nem mutatott olyan mértékű különbséget, mint ami az eredményjelzőn szerepelt. Inkább fizikálisan volt szembetűnő a különbség a két csapat között.

Vasas Fehér–TRSE 3:0

Vasas Fehér–SZOSI B 0:3

A második fordulóban a Dunakanyar csapata ellen kezdtünk. Kiegyensúlyozott játékunk feltűnően jobb volt, mint legutóbb. A második és a harmadik szettben még a szettgyőzelem esélye is felcsillant. Összességében elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével. A Balatonfüred ellen nagyszerűen kezdtünk, 20:13-as vezetésnél viszont teljesen megálltunk, a két időkérés és a cserék sem segítettek. így komoly előnyről fordítottak ellenünk. Ami külön bosszantó, hogy minden játékelemben hibáztak a játékosok, nem követték a taktikai utasításokat. Emiatt meglehetősen sima mérkőzésen maradtunk alul, pedig azonos szintű csapatnak gondolom magunkat a Balatonfüreddel. 

Vasas Fehér–DKLSN A 0:3

Vasas Fehér–SZBRA 0:3


U17 Piros OSB I.osztály (edzők: Szappanos Máté és Németh Szabolcs)

A középszakaszban a BRSE ellen nagyon motiváltan, koncentráltan és felszabadultan kezdtük a mérkőzést, sikerült megnyerni az első játszmát. A második játszma elejét rosszul kezdtük, amitől érthetetlen módon elbizonytalanodtunk, görcsössé vált a játékunk, ami sajnos egészen a negyedik játszma közepéig kitartott. Későn tudtunk túllendülni ezen, igaz, az ellenfél is feljavult a második szettben, sikerült érvényesíteni az akaratukat. Több volt ebben a mérkőzésben. A Nyíregyháza ellen – bár 3:1-re nyertünk – játékban közel sem hoztuk azt, amit tudunk.

BRSE–Vasas Piros 3:1

Vasas Piros–Nyíregyháza 3:1

Február 18-án az MTK és a Dunakanyar ellen is magabiztos győzelmet arattunk. Kevés hibával, eredményes támadójátékkal játszottunk. Több felállást is kipróbáltunk, mindenki élt a lehetőséggel.

Vasas Piros–MTK 3:0

Vasas Piros–DKLSN 3:0


U17 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: továbbra is nehéz körülmények között dolgozunk, ami sokszor demotiválja a csapatot. Ennek ellenére már megjelennek az elmúlt időszakban gyakorolt elemek és formációk. Sikerült az első győzelmünket megszereznünk, ami sok erőt adott a további időszakra. Sajnos a betegséghullám rosszkor talált meg minket, így február második felében foghíjasan tudtunk készülni és kiállni a fordulón, ami az eredményeken is meglátszódott. Megyünk tovább, vannak biztos pontok, a lányok keményen dolgoznak.

Vasas Kék–DELTA 2:3

Vasas Kék–Közgáz 3:1

Vasas Kék–ÉDRA 0:3

Vasas Kék–KASI 0:3


U17C OSB III.osztály (edző: Molnár Dániel)

Edzői értékelés: erre a tornára úgy érkeztünk, hogy a két veretlen csapatból, akikkel játszunk, az egyiket le szeretnénk győzni. Ehhez képest a szezon leggyengébb játékát mutattuk be a mérkőzés elején. Szerencsére a második szett végére felvettük a ritmust, a harmadik szettet megnyertük, de végül a jobb csapat győzött. Gratulálunk a Budaörsnek!

Budaörsi DSE–Vasas C 3:1

A második meccsen sikerült nagy lendülettel és magabiztos játékkal megnyerni az első szettet, majd a másodikban kis előnnyel, de végig vezetve jutottunk el 20–16-os állásig, ám ekkor az egyetlen egészséges liberónk megsérült. Ez az esemény megzavarta a csapatot, és az újonnan kijelölt liberó jó teljesítménye ellenére a Kispest megfordította a mérkőzést. A negyedik szettre sikerült újra felpörögni a csapatnak, és a remek nyitássorozatainknak köszönhetően nagy különbséggel nyerni. A döntő szettben végig többpontos előnnyel vezettünk, ám a játszma végére szorossá tettük a befejezést. Nehéz körülmények között, nagy küzdelemmel sikerült ezt a fontos győzelmet begyűjteni, amihez itt is gratulálok a csapatnak!

Kispest A–Vasas C 2:3 

A csapat minden utasításomat betartotta, végig koncentráltan játszott. Az egész mérkőzésen magabiztosak voltunk, így megérdemelt volt a sima győzelem. Sikerült azoknak a játékosoknak is több játékidőt biztosítani, akik a bajnokság eddigi szakaszában kevesebb szerephez jutottak.

Vasas C–Emericus B 3:0

Akárcsak az első mérkőzésen, itt is fegyelmezetten játszott a csapat, bárki volt a pályán, az betartotta az edzői utasításokat, így ezen a mérkőzésen is magabiztos győzelmet arattunk.

Vasas C–Dág KSE 3:0

A februári fordulókon mutatott biztató és eredményes játékunknak köszönhetően nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy biztosítsuk a felsőházi rájátszást. A folytatásra a célunk, hogy még tovább lépjünk, és a lehető legkedvezőbb pozícióból várjuk a döntő szakaszt.


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Két fordulót rendeztek februárban az U20-as korosztály élvonalbeli bajnokságának középszakaszában; hazai pályán fogadtuk a Szeged és a Nyíregyháza együtteseit. Már a Szeged ellen is csak szoros küzdelemben maradtunk alul, viszont a Nyíregyháza ellen végre megtört jég, sikerült megszerezni a középszakaszban az első győzelmet. 

Vasas–SZRSE 1:3

Vasas–Nyíregyháza 3:0

A következő fordulóban nem volt könnyű dolgunk a Viharsarokban, a listavezető UTE ellen gyenge játékot produkáltunk. A harmatos nyitásoknak és nyitásfogadásoknak köszönhetően az újpestieknek sétagalopp volt a mérkőzés. A második meccsen új felállást kellett kipróbálni, amivel megleptük az ellenfelünket, ám a győzelemhez ez sem volt elég. 

Vasas–UTE 0:3

Vasas–BRSE 1:3


Hirdetések