Nagy Dániel, 2023.03.14. | Judo

Cselgáncsozóink a megszokott lelkesedéssel és motivációval kezdték el 2023-at, az elmúlt időszakban pedig a versenyeknek sem voltak híján.

Klubunk cselgáncsozói sem pihentek az év első hónapjaiban, a versenyzőink közül többen Olimpiai Reménységek Versenyén jártak januárban, amelyen érmeket is szereztek, februárban pedig a diák és serdülő korosztály regionális versenyén halmozták a medálokat. Márciusban Kiss Levente a juniorok Európa-kupáján állhatott tatamira Olaszországban, majd a Budaörs Kupán mutatták meg a fiataljaink a tudásukat, nyolc érmet szerezve, értékes helyezéseket elérve.

„Kemény munka folyik a szakosztályban, aminek köszönhetően időről időre szép eredményeket könyvelhetünk el – kezdi a cselgáncsozók vezetőedzője, Hadfi Dániel. – A versenyek folyamatos visszajelzést adnak, hogy az adott sportoló éppen hol tart a fejlődésében. A stábunkkal igyekszünk minőségi, szakmai munkát végezni, amiben a fiatalok remek partnerek. Bízunk benne, hogy minél több versenyzőnk kerül be a Héraklész-programba és a válogatottba, reméljük, hogy az idei korosztályos megméretéseken bebizonyítják, hogy nem véletlenül képviselik a nemzeti színeket. Az akadémia életében a versenysport zászlóshajónak minősül, bízunk benne, hogy a nemzetközi porodon is egyre szebb sikerekről számolhatunk be; az ifjúsági korosztályba tartozó Kiss Levi például jó úton halad efelé.”
 



 

A szakosztály életében azonban nem csak az él-, hanem a tömegsport is kiemelt szerepet kap.

„A legnagyobb öröm, hogy folyamatosan bővül a létszám, érkeznek az újabb fiatalok. Hiszek abban, hogy az amatőr és a profi sport tudja egymást segíteni. Tavalyhoz hasonlóan folytatjuk a nevelőotthonban élő gyerekekkel való foglalkozást is, hiszen az ehhez hasonló, nehéz helyzetben élő fiataloknak remek kitörési lehetőség a sport, ezt számos korábbi példa bizonyította már. Igyekszünk a sporton kívül az élet egyéb területein is segítséget nyújtani nekik. Továbbra is a családias közeget tartom a szakosztályunk egyik legnagyobb erősségének.”


Hirdetések