Nagy Dániel, 2023.03.13. | Jégkorong

Az U14-es, az U16-os és az U21-es első osztályú bajnokságban szereplő jégkorongcsapatunk is bronzéremért küzdhet a következő napokban, mivel – remek menetelést követően – az elődöntő sajnos mindegyik korosztályos együttesünk számára nagy falatnak bizonyult.

Három korosztályos élvonalbeli bajnokságban szereplő jégkorongcsapatunk is bejutott az elmúlt időszakban a 2022/23-as kiírás elődöntőjébe, mindannyiszor egyetlen nem akadémia klubként a legjobb négy között.

Időrendben először a Kukucska Balázs vezette U14-eseink vívták meg a saját párharcukat, ám végül nem bírtak a MAC Budapest fiataljaival, 3:0-s összesítéssel kaptak ki. A bronzéremért újabb kör vár rájuk: csütörtökön már jégre is lépnek az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapata elleni első összecsapáson, amit Fehérváron rendeznek meg.

Az U21-es gárdánk bravúros eredményt ért el a negyeddöntőben, az alapszakaszban harmadik helyen végző Újpesti Jégkorong Akadémiát búcsúztatták döntő meccsen, az ellenfél otthonában. A legjobb négy között viszont nem bírtak a DVTK Jegesmedvék Akadémiával, a miskolciak 4:0-val jutottak be a döntőbe, ám meg kell jegyezni: a meccsek közel sem voltak olyan egyoldalúak, mint amit a végeredmény sugall. Jánosi Csaba vezetőedző játékosai a bronzért a Budapest Jégkorong Akadémiával nézhetnek farkasszemet, a párharc vasárnap kezdődik.
 


 

A fináléba jutáshoz a Sommer Tamás vezette U16-osok álltak a legközelebb, akik múlt vasárnap játszották a mindent eldöntő ötödik összecsapást a Budapest JA játékosaival. A városi rivális 4–1-es sikerrel kezdte a párharcot, amire a ugyanilyen arányú győzelemmel válaszoltak a mieink, akik a harmadik összecsapást is megnyerték (4–3, idegenben). A vasasos hokisok hazai pályán harcolhatták volna ki a döntőben való részvételt, ám a rosszul sikerült hajrá miatt 5–2-re kikaptak, majd az ötödik meccs sem a mi elképzeléseink szerint alakult. Szoros csatában maradtunk alul 2–1-re, ám bánkódásra semmi ok, közeleg a folytatás a FEHA19 ellen, a bronzéremért állhatnak jégre a fiataljaink.

„Nehéz ilyenkor bármit mondani – mondta Sommer az összecsapás után. – Hosszú és végletekig kiélezett párharcon vagyunk túl; úgy gondolom, mind az öt mérkőzésen megtettük, ami tőlünk telt. Keményen dolgoztak a játékosok, de sajnos nem sikerült a döntőbe jutás. Bosszantó dolog, mert apró dolgokon múlt a siker. Ezúton is gratulálok a Budapest Jégkorong Akadémia csapatának, sok sikert kívánok nekik a fináléra. Nincs idő keseregni, pénteken már kezdjük a bronzcsatát. Pihenünk picit, majd teljes gőzzel érkezünk Fehérvárra!”
 


 

A Nagy László vezette U18-asaink előtt még ott áll a lehetőség, hogy az imént említett korosztályos együtteseink eredményeit is felülmúlják: ők március 20-án kezdik a negyeddöntős szereplést.


Hirdetések