Jenkei Dániel, 2023.03.13. | Vívás

A Vasas párbajtőrözője érte el a férfimezőnyben a legjobb eredményt a magyarok közül a budapesti Grand Prix-n.

A BOK-csarnokra szegeződtek a szemek ezen a hétvégén, ahol a hagyományos budapesti párbajtőr gp-t rendezték. A Vasas vívói elsősorban a férfimezőnyben voltak érdekeltek, ahová egyébként 343 versenyző nevezett.

Ezt a számot összevetve Nagy Dávid nyolcadik helyezésével igencsak pozitív eredmény jön ki, és Halla Péter tanítványa elégedett is volt a negyeddöntőig való jutásával. Azt mondta, most ment neki legjobban a vívás a szezon során, és bizony, a magyar versenyzők közül ő érte a legjobb eredményt itt Budapesten a férfimezőnyben. 

Begyűjtött a főtáblán komoly skalpokat, nagy fordításai is voltak, és az elődöntős szereplés sem múlott sokon, mindez úgy, hogy már pénteken komoly küzdelemre késztették Dávidot a selejtezőkben.

Koch Máté ezzel szemben alanyi jogon a főtáblán kapcsolódott be, de neki most az első asszó a végállomást jelentette, az olasz Cuomo egy tussal jobb volt, így Máté a 34. lett. A selejtezőből a főtáblára kerülő vasasos vívónk, Bakos Bálint is ebben a körben búcsúzott, ő így az 52. helyen végzett. 

A fiatal Kulcsár Viktornak a részvétel is önmagában fontos tény volt, és mutatott is biztató jeleket, Bányai Zsombor számára pedig kevésbé sikerült jól ez a viadal, ezúttal nem tudott odakerülni a vasárnapi főtáblás küzdelmekbe.

 

(borítókép: hunfencing)

 


Hirdetések