Jenkei Dániel, 2023.03.12. | Röplabda

Tizenötödször nyert Magyar Kupát a Vasas Óbuda.

Magyar Kupa DÖNTŐ
Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda 2:3 (23, –13, 22, –19, )


Riz Levente Sportcsarnok, 1600 néző. V: Adler, Árpás.

BÉKÉSCSABA: Vaszileva 12, Bodnár 11, Drpa 23, Glemboczki 6, Pintér 8, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Aktas 11, Karhu, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.

VASAS: Török K. 10, Papp 10, Bannister 31, Boyko 1, Abdulazimova 14, Skrypak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Fricová 11, Jámbor, Vezsenyi, Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.


Az talán erősnek hangzik, hogy lehetett rá számítani, hogy a vasárnap esti kupadöntő első játszmáját a Békéscsaba nyeri, de tény, hogy ellenfelünk néhány napja még éles meccset játszott, ennek megfelelően pedig talán egy kicsit jobban pörögtek az első felvonásban.

Persze ne gondoljunk itt nagy különbségre, hiszen 25-23 lett ennek a felvonásnak a vége, a második viszont jóval simábbra sikeredett, ezt viszont a mi lányaink nyerték tizenkét ponttal, így alaposan sikerült megérkezni a meccsbe.

Azt pedig ugye jól tudjuk, hogy ha a Vasas és a Békéscsaba egy sorozat döntőjében találkozik mostanság, annak csakis a végletekig kiélezett, ötszettes dráma lehet a vége.

Nos, ennek megfelelően a harmadik felvonásban a BRSE, a negyedikben pedig a Vasas bizonyult jobbnak egy hajszállal, így aztán jöhetett az ötödik szett, immár tényleg a kupáért.

Persze aztán ezen belül is volt bőven fordulat, egy-egy pontnál többel nemigen engedték el egymást a felek, Bannister túljutott a harminc ponton időközben, de több klasszisteljesítmény is akadt a mieinknél, hogy aztán a harmadik meccslabdánkkal Fricová révén már élni tudjunk.

 


A Vasas Óbuda ezzel megnyerte története 15. Magyar Kupa-címét, ami rekordnak számít a női mezőnyben, és ehhez bizony vasárnap este a remek játékosok, a fanatikus szurkolók, az okosan felépített taktika és minden egyéb más tényező mellett leginkább hatalmas szív kellett. Hatalmas, NAGYBETŰS Vasas-szív!

A délutáni szomorkodás után pedig mégiscsak jól végződött ez a nap, megvédte címét a Vasas Óbuda, jöhet az ünneplés, aztán majd a bajnoki hajrá.

Szép volt, lányok és szép volt mindenki, akinek kis része is van ebben a sikerben!

 

 

ARANYSZAVAK
Papp Orsolya: - Gondoltuk, hogy óriási küzdelem lesz, de szerintem ez még annál is nagyobb csata volt, mint amit elképzeltünk. Hihetetlen, hogy meg tudtuk csinálni, nagyon boldogok vagyunk. Elképesztő volt ilyen hangulatban röplabdázni ma este, és talán azzal nyertünk, hogy a legvégén kicsit koncentráltabbak tudtunk maradni. Gratulálok az ellenfélnek is, mert hatalmasat játszottak ők is.

Török Kata: - Nehéz egyelőre megszólalni, a meccs és az izgalmak hatása alatt vagyok még mindig. Persze tudtuk, hogy ilyen lesz, de erre azért nem tudsz teljesen felkészülni. Óriási dolog, hogy kétszer is visszajöttünk hátrányból és most mi ünnepelhetünk. Igazi döntő volt, le a kalappal a Békéscsaba előtt is. Persze egy ilyen meccs elképesztően fárasztó, de egyben ez az élmény adja a leges legnagyobb motivációt mindannyiunknak a szezon hátralévő részére. Most viszont még a közös ünneplésé a főszerep!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések