Jenkei Dániel, 2023.03.10. | Röplabda

Kimondani is elképesztő: vasárnap története 15. Magyar Kupa-trófeáját nyerheti meg női röplabdacsapatunk. Persze az is biztos, hogy ezt nem fogják olcsón adni a békéscsabaiak. Hangolódjunk a döntőre!

Vasárnap 19.45-től a 2023-as év eddigi legfontosabb vasasos találkozója következik a Riz Levente Sportcsarnokban, a Vasas Óbuda ugyanis a Békéscsaba együttesével találkozik a Magyar Kupa döntőjében.

A mieinknek a Tatabányán, az MTK-n és a Nyíregyházán keresztül vezetett az útja az idei fináléba, ahol a jelenlegi legnagyobb riválissal, a Békéscsabával találkoznak Török Katáék. Ugye pont a viharsarkiak vették el néhány hete a mieink Extraliga-veretlenségét, ám az alapszakaszt így is a Vasas nyerte, és talán mondható, hogy a mostani finálénak is a BL-ben edződő csapatunk az esélyese.

- Eddig a szezon során az látszik, hogy mi és a Békéscsaba el tudtunk kicsit szakadni a többi ellenféltől, e között a két csapat között viszont egészen kicsi a különbség, így biztos vagyok benne, hogy a vasárnapi kupadöntőben is nüanszok és a pillanatnyi forma fog dönteni. Egészen eltérő módon készültek fel ők és mi is a fináléra, hiszen nekünk volt végre szeptember óta egy kis időnk nyugodtan edzeni, a Békéscsaba viszont komoly tétmeccseket játszott, és egy egészen bravúrosan megnyert MEVZA-elődöntőből érkezik majd a kupadöntőre. Az, hogy a Riz Levente Sportcsarnokban lesz a találkozó, számunkra semmiképpen nem hátrány, hiszen ha nem is egy Folyondárról beszélünk hazai pálya tekintetében, azért játszottunk itt a szezon során öt meccset, és edzéseink is voltak bőven a létesítményben, így az ellenfélnél jobban ismerjük a terepet. Mindenki egészséges, nagyon készülünk, és várjuk a Vasas-szurkolókat, akik az előzetes információk szerint teltház mellett biztathatják majd a lányokat. Biztosan nagyon izgalmas döntő vár ránk, amit szeretnénk megnyerni -  adott helyzetjelentést két nappal az MK-döntő előtt Sarlós Márton, röplabdacsapatunk ügyvezetője.
 

 


 

Ha pedig kis múltidézésbe fogunk, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy csapatunk igazi kupaspecialistának számít, hiszen tavaly Érden is a Vasas Óbuda lett a győztes, az pedig már a tizennegyedik elsősége volt a csapatnak a sorozatban.
 

 

Ahogy Sarlós Márton is utalt rá, a Vasas Óbuda az elmúlt időszakban - főleg az eddigi feszített tempóhoz képest - nyugodtan tudott készülni a döntőre, és több magyar élcsapattal, így a Szent Benedekkel és a Nyíregyházával is sikerült hasznos felkészülési meccseket játszani.


Giannis Athanasopoulos, görög vezetőedzőnk így beszélt az utolsó simításokról a csapat honlapjának:

Mondhatom, hogy mindenki jó ideje már a kupadöntőt várja, nemcsak a játékosok, de a stáb is. Örülünk, hogy van esélyünk magunknál tartani a vándorserleget, mindent meg fogunk tenni, hogy ismét a mi nyakunkba kerüljön az aranyérem. Ez az álmunk, erre koncentrálunk. Kicsit szokatlan, hogy két hetünk van felkészülni egy mérkőzésre, igyekeztünk a lehető legjobban felhasználni ezt az időszakot. Szabó András erőnléti edzővel olyan programot állítottunk össze, hogy vasárnapra legyünk csúcsformában, ennek részeként a két, mögöttünk hagyott felkészülési meccsen sokat cseréltünk, mindenkinek igyekeztünk elég játéklehetőséget biztosítani. Kielemeztük a látottakat, a következő napokban már csak arra koncentrálunk, hogy a hibáinkat kijavítsuk”.


Ayshan Abdulazimova, csapatunk azeri légiósa pedig a döntő helyszínén tartott sajtótájékoztatón külön üzent az általa az ország legjobb szurkolóinak tartott Vasas-tábornak, és elmondta, hogy kiemelt céljuk, hogy őket is boldoggá tegyék vasárnap este.

Abban biztosan lehetünk, hogy a piros-kék fanatikusokon nem fog múlni, aki pedig kedvet kapott, még vehet belépőt a vasárnapi eseményre. Ehhez ide kell kattintani.


Hirdetések