Nagy Dániel, 2023.03.09. | Birkózás

Bekezdtek az U20-as birkózóink a korosztály kiskunfélegyházi válogatóján: négy arany- és egy ezüstérem mellett a szabadfogású csapatbajnokság első helyét is a Vasas szerezte meg.

Elkezdődött a magyar utánpótláskorú birkózók válogatóversenyeinek sora, a múlt hét végén az U20-asok álltak szőnyegre Kiskunfélegyházán: klubunk fiataljai remek mérleggel, négy arannyal és egy ezüsttel fejezték be az eseményt. Baráth Károly (57 kg), Gazdag Ádám (79 kg) és Arszunkaev Musza (92 kg) egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel a szabadfogásúak között, míg a női szakágban Pók Karolina (68 kg) bizonyult megállíthatatlannak.

A remek mérleg a Vasasnak csapatbajnoki címet is hozott a konyhára a szabadfogásúak között; klubunk 26 pontot gyűjtött, megelőzve a második FTC-t (21).
 


 

„Nagyon elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével, a srácoknak is megmondtam a hétfői edzésen, hogy nem is emlékszem, mikor láttam őket ennyire egységesen és összeszedetten birkózni versenyen  – mondja Wöller Ákos, szakosztályunk edzője. – Látványos akciók, jó reakciók és megfelelő sebesség jellemezte az indulóinkat, akik közül majdnem mindenki döntőben birkózhatott. Amit fontos kiemelni, hogy nagyrészt tizennyolc esztendős, elsőéves juniorokkal értük el ezt az eredményt; örömteli volt ez az összkép! Ez az esemény volt az első lépcsőfok a juniorválogatottság felé vezető úton; április végén újabb válogatóverseny következik, majd a magyar bajnokság, amik szintén befolyásolják majd, hogy ki kerül be a korosztályos válogatottba. Egy biztos, a versenyzőink jelezték, hogy számolni kell velük, bízzunk benne, hogy sérülésmentes lesz a folytatás.”


Hirdetések