Nagy Dániel, 2023.03.03. | Röplabda

A 16-18 éves játékosokból álló röplabdacsapatunk remek évadot fut a felnőtt női NB I-ben, a fiatalok pedig februárban is folytatták a jó szereplést, amit Kőnig Gábor vezetőedző értékelése is alátámaszt.

Januárban az éllovas DVTK csapatát is legyőzték a női NB I-ben szereplő röplabdacsapatunk tagjai, akik 16-18 éves koruk ellenére szállítják a szebbnél szebb eredményeket a felnőttmásodosztály jelenlegi kiírásában. A fiatalok a februárt is pozitív mérleggel zárták, annak ellenére, hogy a hónap első bajnokiján hazai pályán kikaptak 3:0-ra a második TFSE együttesétől. A szettarány sima vereséget sugall, ám ennél jóval izgalmasabban alakult a forgatókönyv: az első két játszmában 23, a harmadikban 33(!) pontig jutottak el a vasasos lányok.

A folytatás már a mi elképzeléseink szerint alakult, hazai pályán a balatonfüredi Szent Benedek RA-t (3:0), majd idegenben a tabellán harmadik VEHIR-VESC (3:2) gárdáját is legyőzték a játékosaink.
 


 

„Nem könnyű ez az időszak, erős csapatokkal találkoztunk januárban és februárban is. A TF ellen rendkívül szoros találkozót buktunk el, mindhárom szett minimális különbséggel dőlt el a javukra. Minimális dolgok hiányoztak a játékunkból, a lányok hozzáállására viszont nem panaszkodhatok – mondja Kőnig Gábor, a csapatunk vezetőedzője. – A fiatal fürediek ellen nem tudtuk ugyanazt a szintet hozni, mint a TF ellen, ám az elsődleges célt elértük, behúztuk a meccset. Néhol kifejezetten szépen, máskor buta hibákat elkövetve játszottunk, ám összességében nem ingott meg a csapat, és ez a legfontosabb. Veszprémben drámai, a végletekig kiélezett csatát vívtunk: remek teljesítménnyel kétszettes előnybe kerültünk, a harmadik játszma végét viszont elbuktuk, ami rosszul érintette a lányokat, szétestek fejben, így egyenlített az ellenfél. A döntő szett sem kezdődött jól, elhúztak a hazaiak, ám fordítani tudtunk; visszatért a saját játékunk, és csodás fordítás után diadalmaskodtunk. Márciusban négy bajnoki vár ránk, remélem, hogy a lendületünket át tudjuk menteni a folytatásra.”

A női NB I tabellája ITT érhető el.


Hirdetések