Jenkei Dániel, 2023.03.01. | Vízilabda

Rosszul kezdett, majd fordított Athénban az A-Híd VasasPlaket, az utolsó szó mégis a görögöké volt, akik így egygólos előnnyel várhatják az Eurokupa-elődöntő budapesti visszavágóját.

Eurokupa-elődöntő, I. mérkőzés
Panioniosz-A-Híd VasasPalket 9-8 (5-2, 1-2, 1-2, 2-2)


Gólszerzőink: Konarik Á. (3), Bátori B. (2), Brguljan D., Randjelovics Sz., Nagajev I.


"Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem..." - hangzik a filmes örökbecsű, és valahogy így volt ezzel csapatunk is Athénban, hiszen napok óta téma volt, hogy milyen fanatikus hangulat vár majd ránk a Nea Smyrnis városrészben található uszodában, és bizony a Panioniosz-szurkolók tényleg poklot teremtettek a mieink számára.

Erre pedig úgy tűnik, mégsem sikerült felkészülni, hiszen az első negyedben komoly bénultság uralkodott játékosainkon, a hazaiak pedig 3-0-ra, majd 5-2-re is vezettek.

Utána sikerült rendezni a sorokat, a kapunkban Mitrovicsot Mizsei váltotta, ami most jó húzásnak bizonyult, elöl pedig a nagy tűzzel játszó Konarik vezérletével sikerült elkezdeni faragni a hátrányból.

Olyannyira, hogy a záró felvonásban már mi vezettünk 8-7-re, de az utolsó szó a görgöké volt. Sőt, az utolsó kettő, hiszen előbb egyenlítettek, majd Gunasz az utolsó másodpercekben a győztes góljukat is a kapunkba lőtte. Az más kérdés, hogy előtte simán lepörgethettük volna az órát, de rossz döntések születtek a mi utolsó támadásunknál...

A helyzet így sem tragikus, de azért komoly teljesítményre lesz szükség március 22-én a Komjádiban, hogy fordítsunk, és bejussunk a sorozat döntőjébe. Remélhetőleg, a mieink is komoly szurkolói támogatást kapnak azon a kulcsfontosságú meccsen.

És ha lehet így fogalmazni, a másik elődöntős párharc kapcsán sem lettünk okosabbak, hiszan a Trieszt és a Savona 8-8-ra végzett egymással.
 

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így értékelt honlapunknak: 

Sajnos hiába tudtuk előre pontosan, hogy milyen pokoli hangulat vár ránk itt Athénban, az elején mégis úgy tűnt, meg vagyunk szeppenve. A kezdeti sokk után folyamatosan változtattunk a dolgainkon, és sikerült visszajönni a meccsbe. Ekkor voltak kifejezetten jó momentumaink, de a végjáték miatt ismét csak mérges vagyok magunkra. Egyszerűen nem szabadott volna megtörténnie, hogy a görögök támadhassanak még néhány másodpercet és megszerezzék a győztes gólt. Nagyon bízom benne, hogy a visszavágón a Komjádiban sok Vasas-szurkoló előtt kiharcoljuk a döntőbe jutást.

 


 


Hirdetések