Gy. Szabó Csilla, 2023.02.25. | Kosárlabda

A sereghajtó PINKK csapatát fogadtuk szombat este Pasaréten, s bár együttesünk a vártnál nehezebben indult be, végül nagyon magabiztos győzelmet aratott. Az alapszakasz végéig még két nagyon fontos mérkőzés vár akadémistáinkra, szintén kötelező győzelemmel.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 20. forduló.
Vasas Akadémia
− PINKK Pécsi 424 89-52 (20-11, 28-13, 19-15, 22-13)

Vasas: Tóth (6), Madár E. (18), Madár K. (4), Papp (8/6), Nunn (3). Csere: Smailbegovic (17/15), Salamon (9), Szerencsés (11/6), Pardee (6), Budácsik (4/3), Van Rijs D (3/3), Gelei.

PINKK: Vincze (20/15), Szücs (2), Tenyér (2), Zsilinszky (8), Árvai (9). Csere: Bojtár (6/3), Borbás (2), Horváth (3/3), Temes, Pucz.


A női élvonal nyeretlen együttese látogatott szombaton este Pasarétre. Milos Pavlovic tanítványai számára tehát kötelező volt a győzelem, különösen annak fényében, hogy az alapszakasz utolsó három találkozóján már nem hibázhat az, aki a play off-ban szeretne szerepelni. Márpedig akadémistáink idén is ezt a célt tűzték ki maguk elé.

Shaquilla Nunn harcolt ki büntetőt a találkozó első perceiben, de csak az egyiket értékesítette, így a pécsiek válaszával ők jutottak előnyhöz. Papp Klaudia triplájával egyenlítettünk, majd Katrina Pardee révén ismét döntetlen lett az állás (6-6). A hetedik percben Madár Eszter duplájával szereztünk vezetést, Tóth Orsolya két pontosaival, valamint Smailbegovic Nadja triplájával pedig kilenc ponttal léptünk el a pécsiektől.

A második negyedben folytattuk a pontgyártást, amire eleinte még válaszoltak a vendégek. A harmadik percben Szerencsés Tamara büntetőjével először jutottunk kétszámjegyű előnyhöz, s ettől kezdve beindult a Vasas henger. Öt perc alatt tizenöt pontot vertünk rá a pécsiekre, s ezzel huszonhat pontos előnyhöz jutottunk. A főszereplő pedig Madár Eszter volt, aki tíz ponttal vette ki részét a nagy menetelésből. A szünetre magabiztos huszonnégy pontos vezetéssel vonulhattunk.


Madár Eszter (30) tizennyolc ponttal és tizenkét lepattanóval járult hozzá csapatunk sikeréhez

A pihenő után Papp és Pardee kosaraival tovább nőtt az előnyünk, amely a 25. perc végén már huszonhét pontos volt, s ezt a magabiztos vezetést a negyed végére is megőriztük.

Az utolsó játékrész elején Smailbegovic, Szerencsés és Papp talált be távolról s ezzel már harminc fölöttire nőtt az előnyünk (76-44). S bár végül a bűvös negyven pontos különbséget nem értük el, de folyamatosan annak közelében voltunk.

30-as VAL-értékével Madár Eszter kiemelkedett a mezőnyből.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A legfontosabb, hogy megszereztük ezt a két pontot, játékunkkal és a pályán nyújtott teljesítményünkkel azonban nagyon nem vagyok elégedett. Igyekeztünk jól cserélni, és néhány új játékelemet is kipróbáltunk, s ez némileg átlendített minket a holtponton. Át kell beszélnünk a ma történteket, ezzel a hozzáállással ugyanis esélyünk sem lesz a következő találkozón. Meg kell tanulnunk, hogy minden mérkőzés nagyon fontos a számunkra, nem becsülhetünk le senkit, ugyanazzal a tűzzel kell játszanunk. A győzelem mindezek ellenére meglett, egy nap pihenőt követően gőzerővel megkezdjük a TF elleni felkészülést.

Madár Eszter, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen ez egy kötelező győzelem volt a számunkra. A szokásos módon igyekeztünk felkészülni a PINKK-ből, de úgy érzem, ma leginkább saját magunk ellen harcoltunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk, készülünk tovább, hiszen nagyon fontos meccsek várnak ránk.

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések