Jenkei Dániel, 2023.02.24. | Röplabda

Egy balatonfüredi győzelemmel feledtette a Vasas Óbuda a Békéscsaba elleni vereséget, ezzel ráadásul az alapszakaszt is megnyerték Juhár Dalmáék.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 14. (UTOLSÓ) FORDULÓ
SZENT BENEDEK RA-VASAS ÓBUDA 0:3 (-10, -17, -25)

Balatonfüred, Balaton Konferencia- és Szabadidőközpont, 100 néző. Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona

SZBRA: Jankovic 8, Orosz 4, Herbin-Baker 4, Koleva 3, Nacsa-Pekárik 4, Bosnakova 5. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Michalewicz , Stijepic 2, Pérez 5, Dimitric 1. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov

Vasas: Fricova 14, Papp O. 6, Bannister 16, Török 15, Abdulazimova 10, Skrypak 1. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Vezsenyi 2. Vezetőedző:


Az Extraliga-alapszakasz utolsó, idegenbeli meccsén tette fel az i-re a pontot a Vasas Óbuda, hiszen a Szent Benedek ellen viszonylag simán elért győzelemmel megnyertük a bajnokság első felvonását, aminek nagy értéke lehet majd a rájátszásban több szempontból is.

Most jöhet egy kis szusszanás, március 12-én pedig következik a kupadöntő a Békéscsaba ellen.
 

Giannis Athanasopoulos így nyilatkozott a Vasas Óbuda honlapjának:
- Bebizonyítottuk, hogy jelenleg mi vagyunk az elsőszámú csapat Magyarországon, hiszen megnyertük az alapszakaszt. Gratulálok a játékosoknak is a stábnak is, de mindenki tudja, hogy ez még nem jelent semmit, hiszen a szezon lényegi része csak ezután kezdődik. Végig koncentráltan röplabdáztunk, a harmadik szettet pedig annak ellenére tudtuk megnyerni, hogy a Szent Benedek nagy nyomást helyezett ránk. Most kicsit pihenünk, aztán lesz két hetünk felkészülni a kupadöntőre.
 


Hirdetések