Nagy Dániel, 2023.02.24. | Jégkorong

Fontos meccsek várnak a hét végén a jégkorongcsapatainkra, amelyek közül kettő a magyar bajnokság elődöntőjében lép jégre.

Gőzerővel készülnek a jégkorongozóink az évad utolsó szakaszára, a legkisebbektől a legnagyobbakig lelkesen edzenek a Vasas Jégcentrumban. Nem csoda, hiszen a tavaszi programban egyre fontosabb mérkőzések következnek, két együttesünk például a hét végén már a magyar bajnokság elődöntőiben léphet jégre.

A Kukucska Balázs vezetőedző által irányított U14-es együttesünk az FTC-Telekom ellen harcolta ki a továbbjutást a negyeddöntőben: a fiatalok az első meccsen 5–2-re kikaptak, ám ezután mindkét hazai összecsapáson örülhettek (4–3, 5–4), ahogy végül a párharc megnyerésének is. A legjobb négy között a MAC Budapest A1 csapata következik, az első találkozóra szombat délután kerül sor.

„A Fradi ellen kemény küzdelemben jutottunk tovább. Az első összecsapáson a fiatalok még nem érezték a játékot, ám a folytatásban javítottak a produkciójukon, ennek ellenére rendkívüli izgalmak után dőlt el a továbbjutás sorsa – idézi fel az előző kör történéseit ’Kuku’. – A rájátszásba bekerülve már felnőttesebb hoki felé terelgetjük a gyerekeket, a fontos technikai elemek mellett taktikailag is érettebb a játék. Szeretnénk érmet szerezni az évad végén, a fiatalok munkája alapján ezt elérhetjük. Voltak hiányzóink, a PeeWee-re is adtunk játékosokat, ám bízom benne, hogy a hétvégének már teljes kerettel tudunk nekimenni.”
 


Kukucska Balázs (fotó: Vasas Attila)
 

Az U16-osaink hasonló utat jártak be: a negyeddöntőben hátrányból jutottak tovább a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ellen, így ők is készülhetnek az elődöntőre, amelyben a Budapest Jégkorong Akadémia ellen játszanak majd, vasárnapi kezdéssel.

„Remekül indult az évad, a kvalifikációt magabiztosan abszolváltuk, az alapszakasz elején pedig szinte minden akadémiai csapatot le tudtunk győzni. Közel teljes kerettel dolgozhattunk ekkor, ami az eredményeken is meglátszott. Az első kör után viszont elkapott minket a sérülés- és betegséghullám, onnantól jóval küzdelmesebb volt az alapszakasz vége és a középszakasz is – mondja az U16-os csapatunk vezetőedzője, Sommer Tamás. – A gólok kevésbé jöttek, emellett a védekezésünk is hagyott kívánnivalót maga után, így december végén leültünk a fiatalokkal beszélgetni. A középszakasz még hullámosan alakult, a negyeddöntőben viszont az első meccs utáni vereségből remekül felálltak, sokat javult a teljesítmény, így várjuk a BJA elleni kezdést. A fiatalok az érmet célozták meg, mindent beleadunk majd, az elsődleges cél azonban továbbra is a folyamatos fejlődés, illetve hogy minél több játékost adjunk a korosztályos válogatottba.”
 


Sommer Tamás (fotó: Vasas Attila)

 

Az U18-asok két fronton is szerepelnek, a magyar bajnokság mellett az osztrák International League-ben is vitézkednek. Az elmúlt időszakban az utóbbin volt a hangsúly, a negyeddöntőből azonban sajnos nem sikerült a salzburgiak ellen továbbjutni; a párharcot 2:1-re buktuk el, ám folytathatjuk a küzdelmeket az ötödik hely megszerzéséért.
 


 

A legidősebbek (U21) vasárnap az utolsó alapszakasz-mérkőzésüket játsszák majd a BJA ellen, a negyeddöntők első meccseit pedig jövő kedden játsszák.


Hirdetések