Nagy Dániel, 2023.02.23. | Birkózás

Klubunk fiatal birkózója, Pécsi Szebasztián aranyérmet szerzett a diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnokságán, míg az idősebbek külföldön bizonyítottak az elmúlt időszakban.

Egyre fontosabb események közelednek a birkózószakosztályunk versenyzői számára, akik az elmúlt hetekben sem pihentek. Néhány nappal ezelőtt Kaposváron rendezték meg az év első országos bajnokságát, amelyen a diák I-es korosztály képviselői álltak szőnyegre. Bár a csapatunk a megszokottnál jóval kisebb létszámú volt, így is feljegyezhettünk egy aranyérmet: a 38 kilogrammosok között Pécsi Szebasztián diadalmaskodott. A hónap első felében az idősebbek villogtak, akik több külföldi helyszínen is megmutatták a tudásukat.
 


A vasasos fiatalok Németországban is bizonyítottak 
 

„Szebi tavaly csatlakozott hozzánk, előtte az Újpest színeiben birkózott. Korábban sem kerülték el a szép eredmények, a korosztályában már nyert országos bajnokságot, illetve volt második is, így nem volt meglepetés a diadala. Az esztendő korábbi versenyein elkövetett hibáit kijavította, kibirkózta magából a maximumot, nem tudták megszorítani. Sajnos sérülések és betegségek hátráltattak minket, így több helyezésről nem tudok beszámolni az eseményről – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Végre az idősebbek évada is elkezdődött, közülük Arszunkaev Musza Szlovákiában és Moldáviában is magabiztosan teljesített, pontot sem nagyon tudtak szerezni ellene a riválisok. Sajnos a felnőttek válogatóján a nyelvvizsgája miatt nem indulhatott, de biztatóan, jó formában kezdte az évet. Ez igaz a többi birkózónkra is, többen is szintet léptek, Németországból is szép helyezéseket hoztunk el. Márciusban már fontos hazai versenyek következnek, gőzerővel készülünk!”


Hirdetések