Gy. Szabó Csilla, 2023.02.22. |

Három érmet, köztük egy aranyat nyert klubunk snowboard csapata a hétvégén megrendezett freestyle és slalom országos bajnokságon a Felső-Mátrában. Az esemény befejező napján nemzetközi mezőnyben is megmérethették magukat fiatal ridereink, a World Rookie Tour magyarországi állomásán ketten is beverekedték magukat a nyolcas döntőbe.

A vasas snowboardosai tíz fős csapattal vettek részt a mátraszentistváni freestyle és parallel giant slalom (FSOB) országos bajnokságon a hétvégén. A változékony időjárás és hóviszonyok ellenére kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak a Szakács Dávid által vezetett sportolók, hiszen egy arany és két ezüstérmet nyertek.

„Úgy gondolom, hogy a jó és összetartó csapathangulatnak is nagy része volt a jó szereplésben, de ezek a lányok és fiúk egyébként is nagyon elkötelezettek a sportág iránt – számolt be az ob-ról honlapunknak Szakács Dávid. – Számunkra a pénteki nap volt az erősebb, hiszen ekkor nyertük az érmeinket. Szombaton már a körülmények is nehezebbek voltak, a bíróknak többször is szünetet kellett elrendelniük az erősen ködös időjárás miatt. De végül sikerült valamennyi versenyszámot megrendezni. A vasárnapi nap tartogatta a legtöbb meglepetést, hiszen a nemzetközi mezőnyben szlovén, osztrák, szlovák és román hódeszkások között kellett a fiúknak helyt állniuk. Hollósi Milánnak és Yuchen Zhunak ez olyan jól sikerült, hogy a nyolcas döntőbe is beverekedték magukat. Az erőviszonyokról sokat elárul, hogy Milán előtt három szlovén állhatott fel a dobogóra. Gratulálok a csapatnak, és persze köszönjük a szülők támogatását is, hiszen rájuk mindig nagy szükségünk van.”


Katona Emese aranyérmet nyert a hétvégi ob-n a felnőtt női mezőnyben

 

A vasas riderei március közepén, Ausztriában vesznek majd részt újabb nemzetközi versenyen, s ezen a szezonzáró eseményen ismét szeretnék a maximumot kihozni magukból.

Parallel Giant Slalom Ob. Mátraszentistván.
Fiúk.
Kids (2011-2013): 2. Mórotz Kamill … 8. Jankovits Vince.
Rookie (2008-2010): 5. Yuchen Zhu 6. Hollósi Milán 7. Bárdosi Artúr … 9 Virág Botond 10. Dernei Zalán.
Lányok. Rookie: 2. Németh Lili
Junior (2005-2007): 4. Hollósi Maya
Nők. Felnőttek: 1. Katona Emese.

Freestyle Ob. Mátraszentistván.
Fiúk.
Rookie: 7. Hollósi Milán … 10. Yuchen Zhu 11. Bárdosi Artúr.
Férfiak. Felnőttek: 13. Kaposi Dávid.

World Rookie Tour. Mátraszentistván.
Fiúk.
Grom: 4. Hollósi Milán 5. Yuchen Zhu 13. Bárdosi Artúr.

Fotók: Tumbász Hédi


Hollósi Milán a nemzetközi mezőnyben is megállta helyét


Mórotz Kamill a kids kategóriában lett ezüstérmes


 

Németh Lili a leány rookie második helyezettje


Hirdetések